Σάββατο 27 Απριλίου 2024 | 9:33

Κυριακή της Ορθοδοξίας και Δοξολογία Εθνικής Επετείου στη Στοκχόλμη

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Την Α΄ Κυριακή των Νηστειών ο Μητροπολίτης Σουηδίας κ. Κλεόπας ιερούργησε στον Καθεδρικό Ναό Αγίου Γεωργίου Στοκχόλμης, συμπαραστατούμενος από τον Αρχιμανδρίτη κ. Βαρθολομαίο Ιατρίδη και τον Διάκονο κ. Γεώργιο Αρβανιτίδη.

Σύμφωνα με το τυπικό της ημέρας και πρίν την απόλυση της Θείας Λειτουργίας, πραγματοποιήθηκε εντός του Καθεδρικού Ναού η λιτάνευσις των ιερών εικόνων, προπορευομένων των ιεροψαλτών, πολλών παιδιών και των Πρέσβεων της Ελλάδος και της Κύπρου, κ.κ. Αικατερίνης Φουντουλάκη και Σόλωνος Σάββα, αντιστοίχως.

Προεορτάσαντες και τον Ευαγγελισμό της Κυρίας Θεοτόκου, ετελέσθη η Δοξολογία, στο τέλος της οποίας η Πρέσβης της Ελλάδος ανέγνωσε το μήνυμα της Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Αικατερίνης Σακελλαροπούλου, απευθυνόμενο προς τον απόδημο Ελληνισμό.

Στο τέλος, εψάλη επιμνημόσυνη δέησις για τα θύματα του τρομοκρατικού χτυπήματος στο συναυλιακό χώρο στη Μόσχα, ενώ ο κ. Κλεόπας μίλησε επικαίρως για τα πολλαπλά μηνύματα της ημέρας και της Εθνικής Επετείου και συνεχάρη τους παρισταμένους και κυρίως τα παιδιά, τα οποία με τη συμμετοχή και τις παραδοσιακές φορεσιές τους μεταφέρουν τον παλμό και το μήνυμα των εορτών, ευχήθηκε δε καταλλήλως για το υπόλοιπο της Αγίας και Μεγάλης Τεσσαρακοστής.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ