Τρίτη 30 Απριλίου 2024 | 17:04

Η εικόνα της Παναγίας “Φοβεράς Προστασίας” στην Μητρόπολη Κηφισίας (ΒΙΝΤΕΟ)

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Ολοκληρώθηκε με πανηγυρικό τρόπο ο εορτασμός του Αγίου Πνεύματος, στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Αγίας Τριάδος Νέας Κηφισιάς. Απόψε πραγματοποιήθηκε η υποδοχή της Ιερά Εικόνας της Παναγίας «ΦΟΒΕΡΑΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ», από την Ιερά Μονή Κουτλουμουσίου του Αγίου Όρους από τον Μητροπολίτη Κηφισίας Κύριλλο και εν συνεχεία τελέστηκε ο μεθέορτος αρχιερατικό εσπερινός..

Παρευρέθησαν πλειάδα κληρικών της Μητροπόλεως Κηφισίας και άλλων Μητροπόλεων, ο Bουλευτής Β΄Αθηνών Γιώργος Κουμουτσάκος, ο Δήμαρχος Κηφισιάς κ. Θωμάκος καθώς και μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου. Εν συνεχεία πραγματοποιήθηκε η λιτάνευση της εικόνας της Αγίας Τριάδος αλλά και της θαυματουργής εικόνας της Παναγίας «ΦΟΒΕΡΑΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ», υπό τους ήχους της Φιλαρμονικής του Δήμου Κηφισιάς και συνοδεία νέων παιδιών με παραδοσιακές φορεσιές.

Με την επιστροφή της πομπής στο Ναό, τελέστηκε αρτοκλασία και πριν την απόλυση ο προϊστάμενος του Ναού, π. Σέργιος Βαρέλιας ευχαρίστησε τους ιερείς για την τιμητική τους παρουσία αλλά και όσους κοπίασαν για να έλθει σε πέρας η Πανήγυρη. Στη σύντομη ομιλία του ο Μητροπολίτης Κηφισίας αναφέρθηκε στο τρίτο πρόσωπο της Αγίας Τριάδος και μέσα από γεγονότα τόνισε πως δεν ενεργεί ξεχωριστά από τον Πατέρα και τον Υιό, ούτε υπάρχει κάποια σχέση υποταγής ή κατωτερότητας προς τα άλλα πρόσωπα.

Επίσης τόνισε ότι “το Άγιο Πνεύμα όλον συγκροτεί το θεσμό της Εκκλησίας. Δεν σώζουν την Εκκλησία ούτε οι Πατριάρχες ούτε οι δεσποτάδες, ούτε οι παπάδες, ούτε εσείς. Η Εκκλησία έχει Σωτήρα, τον Ιησού Χριστό. Εμείς είμαστε μέλη του Σώματος της Εκκλησίας. Γι αυτό να πάψουμε να μιλάμε για σωτηρία της Εκκλησίας, είναι μεγάλη βλασφημία προς το Άγιο Πνεύμα να ορθώνει ανθρώπινο ανάστημα και να λέμε ότι σώζει και θα καθαρίσει την Εκκλησία. Ποιό να καθαρίσει; Αυτό που είναι καθαρό Σώμα Χριστού;”

Ευχήθηκε τέλος «το Άγιο Πνεύμα να καθαρίσει τον καθένα μας προσωπικά από τα μικρά ή μεγάλα ελαττώματα που έχουμε. Το Αίμα του Χριστού καθαρίζει την συνείδηση μας, με την συμμετοχή μας στο Μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας».

Στη συνέχεια στον προαύλιο χώρου του Ναού, πραγματοποιήθηκε μουσική εκδήλωση με παραδοσιακούς χορούς από διάφορα μέρη της Ελλάδος.

Η εικόνα της Παναγίας «ΦΟΒΕΡΑΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ» θα παραμείνει στο Ναό μέχρι το Σάββατο 2 Ιουνίου. Για το πρόγραμμα με τις ακολουθίες μπείτε ΕΔΩ.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ