Σάββατο 27 Απριλίου 2024 | 14:50

Ο Κηφισίας Κύριλλος όρκισε τους νεοσύλλεκτους της Καλαμάτας

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Όρκο πίστης στην πατρίδα έδωσαν 546 νεοσύλλεκτοι της Β΄ ΕΣΣΟ 2024 το πρωί της Παρασκευής στο στρατόπεδο Παπαφλέσσα της Καλαμάτας όπου εδρεύει το 9ο Σύνταγμα Πεζικού «Γιαννιτσά».

Της τελετής της ορκωμοσίας προέστη ο Μητροπολίτης Κηφισίας κ. Κύριλλος, προκληθείς υπό του Μητροπολίτη Μεσσηνίας κ. Χρυσοστόμου. Τον Σεβασμιώτατο πλαισίωσαν ο Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως Μεσσηνίας Αρχιμανδρίτης Φίλιππος Χαμαργιάς, ο στρατιωτικός ιερεύς Αρχιμανδρίτης Αμβρόσιος Καμπούρογλου και κληρικοί των Ιερών Μητροπόλεων Κηφισίας, Μεσογαίας και Λαυρεωτικής και Περιστερίου. 

Την ημερήσια διαταγή του Συντάγματος διάβασε ο Διοικητής Δυνταγματάρχης Δημήτρης Λυμπερέας, ενώ σε χαιρετισμό του ο διοικητής ΔΙΚΕ (πρώην 4η Μεραρχία Πεζικού) – Υποστράτηγος Απόστολος Τσουλουβής, διάβασε μήνυμα του Αρχηγού ΓΕΣ – Αντιστράτηγου Γιώργου Κωστίδη. 

Μετά το πέρας της ορκωμοσίας ο Σεβασμιώτατος κ. Κύριλλος μετέβη στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό της Υπαπαντής του Χριστού Καλαμάτας και προσκύνησε τη θαυματουργό εικόνα της πολιούχου της πόλης Παναγίας της “Υπαπαντής”. 

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ