Τρίτη 16 Απριλίου 2024 | 1:41

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΤΟΥ ΣΕΒΑΣΜΙΩΤΑΤΟΥ ΜΕ ΜΑΘΗΤΕΣ ΛΥΚΕΙΟΥ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΕΡΥΘΡΑΙΑΣ

Κηφισίας σε μαθητές: “Να ζητούμε μία προσωπική και καρδιακή σχέση με τον Χριστό”

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Συνάντηση επικοινωνίας είχε την περασμένη Τρίτη ο μητροπολίτης Κηφισίας κ. Κύριλλος με μαθητές της δευτέρας τάξης του Γενικού Λυκείου Νέας Ερυθραίας στο πνευματικό κέντρο του ιερού ναού Αγίας Ματρώνης.

Ο Σεβασμιώτατος, αφού καλωσόρισε τους μαθητές και τους συνοδούς καθηγητές εξέφρασε την χαρά του για την ευκαιρία της επικοινωνίας. Ξεκίνησε την ομιλία του αναλύοντας τα λόγια του Μεγάλου Αθανασίου ότι δεν είναι αίτιος του κακού ο Θεός. Αναφέρθηκε στο γεγονός της παρακοής και πτώσεως του ανθρώπου όπως αυτό χαρακτηριστικά περιγράφεται στην Παλαιά Διαθήκη.

Στη συνέχεια, παρουσίασε τον «σπερματικό λόγο» σαν προετοιμασία του κόσμου για την έλευση του Σωτήρα Χριστού στη γη. Έκανε εκτενή αναφορά στα λόγια του Ευαγγελιστού της αγάπης Ιωάννη για την αγάπη προς τον Θεό και τον πλησίον, την παραβολή του καλού Σαμαρείτη και την παραβολή της μελλούσης κρίσεως. Τέλος αναφέρθηκε στον ύμνο της αγάπης από την Α΄ προς Κορινθίους επιστολή του Αποστόλου Παύλου.

Παράλληλα, ο κ. Κύριλλος προέτρεψε όλους να ζητήσουν μια προσωπική και καρδιακή σχέση με τον Χριστό, σχέση η οποία πρέπει να διδάσκεται αλλά ποτέ δεν επιβάλλεται και η οποία χαρίζει ηρεμία και γαλήνη στην ψυχή του ανθρώπου.

Ακολούθησε σειρά ερωτήσεων πάνω σε διάφορα θέματα και ο Σεβασμιώτατος έδωσε τις κατάλληλες τεκμηριωμένες απαντήσεις. Κατέληξε υπογραμμίζοντας ότι η Εκκλησία λέει πάντοτε προς όλους την αλήθεια και ο καθένας είναι ελεύθερος να την δεχθεί ή να την απορρίψει, αναλαμβάνοντας και το ανάλογο κόστος της επιλογής του.

Η συνάντηση ολοκληρώθηκε εντός του ιερού ναού όπου η χορωδία του Λυκείου έψαλλε μπροστά στην εικόνα της Θεοτόκου τον γνωστό Ύμνο του Αγίου Νεκταρίου: «Αγνή Παρθένε Δέσποινα», ενώ ο Σεβασμιώτατος προσέφερε σε όλους από μία ευλογία.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ