Δε, 15/07/24 | 21:01

ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΥΠΟΔΟΧΗ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΕΙΚΟΝΑΣ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΑΜΝΟΦΕΡΟΥΣΗΣ

Τη μνήμη του αγίου Ελευθερίου θα τιμήσει ο ομώνυμος ναός της οδού Αχαρνών

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Με εικοσαήμερες εορταστικές εκδηλώσεις θα εορτάσει φέτος τον έφορο και προστάτη της ενορίας ο ιερός ναός του Αγίου Ελευθερίου οδού Αχαρνών. Τα φετινά “Εόρτια 2023” είναι αφιερωμένα στον Άγιο Ιωάννη τον Χρυσόστομο εις ανάμνηση της ελεύσεως της τιμίας κάρας του αγίου εκ της Ιεράς Μεγίστης Μονής του Βατοπαιδίου Αγίου Όρους.

Η έναρξη των εκδηλώσεων θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Κυριακή 3 Δεκεμβρίου στις 5 το απόγευμα με την επίσημη υποδοχή της ιεράς εικόνας της Παναγίας Αμνοφερούσης στη συμβολή των οδών Καυταντζόγλου και Αχαρνών, ενώ αμέσως μετά θα τελεστεί ο πανηγυρικός εσπερινός και η ιερά παράκληση, χοροστατούντος του επισκόπου Ρωγών κ. Φιλοθέου.

Την Πέμπτη 14 Δεκεμβρίου παραμονή της εορτής στις 6:30 το απόγευμα, θα τελεστεί ο μέγας πανηγυρικός εσπερινός, χοροστατούντος του μητροπολίτη Κορωνείας κ. Παντελεήμονος, ενώ την Παρασκευή 15 Δεκεμβρίου ανήμερα της εορτής στις 7 το πρωί, θα τελεστεί η πανηγυρική αρχιερατική θεία λειτουργία, ιερουργούντος του επισκόπου Θεσπιών κ. Παύλου.

Το απόγευμα της ιδίας ημέρας στις 5 θα πραγματοποιηθεί η λιτάνευση των ιερών εικόνων του αγίου ελευθερίου και της αγίας Ανθίας πέριξ της ενορίας και στις 6 θα τελεστεί ο μεθέορτος αρχιερατικός εσπερινός, χοροστατούντος του επισκόπου Ρωγών κ. Φιλοθέου.

Μέχρι την Παρασκευή 22 Δεκεμβρίου θα τελείται καθημερινά το πρωί θεία λειτουργία και ιερές ακολουθίες, ενώ οι πιστοί θα έχουν την ευκαιρία να προσκυνήσουν ιερά λείψανα από το κειμηλιαρχείο του ναού αλλά και να παρακολουθήσουν πολύ ενδιαφέρουσες ομιλίες από εκλεκτούς ομιλητές σύμφωνα με το ακόλουθο πρόγραμμα.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ