Παρασκευή 27 Μαΐου 2022 | 10:02

ΤΕΛΕΣΕ ΤΗΝ ΧΕΙΡΟΤΟΝΙΑ ΕΝΟΣ ΝΕΟΥ ΔΙΑΚΟΝΟΥ

Δημητριάδος: Δεν θα πάψουμε να διεκδικούμε από το Κράτος αυτό που ανήκει στην Εκκλησία

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

18,991ΥποστηρικτέςΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

Στον ιερό ναό του αγίου Δημητρίου Βόλου λειτούργησε σήμερα ο μητροπολίτης Δημητριάδος Ιγνάτιος, όπου τέλεσε την εις διάκονον χειροτονία, του κ. Γεώργιου Γκόλια.

Απευθυνόμενος προς τον νέο διάκονο, ο κ. Ιγνάτιος σημείωσε πως, «η δωρεά της ιερωσύνης είναι καρπός του αγίου πνεύματος και του Κυρίου μας, του οποίου την ιερωσύνη λαμβάνουμε και την Εκκλησία υπηρετούμε», ζητώντας του παράλληλα να κρατήσει την απλότητα που τον χαρακτηρίζει, «γιατί ο Θεός στους ταπεινούς δίνει τη χάρη του και οι άνθρωποι με απλότητα θέλουν να τους προσεγγίζουμε, όπως ο Χριστός», τόνισε.

Λαμβάνοντας αφορμή από την θεραπεία των δέκα λεπρών της ευαγγελικής περικοπής, παρακάλεσε τον νεοχειροτονηθέντα, να μη διακρίνει ποτέ τους ανθρώπους. «Ο Χριστός τους θεράπευσε όλους και θέλει όλοι να έρθουν κοντά του για να σωθούν. Γι’ αυτό κι εμείς οφείλουμε να μην διαχωρίζουμε τους ανθρώπους, αν θέλουμε να είμαστε του Χριστού».

Όπως επεσήμανε ωστόσο ο ιεράρχης, «συχνά στην εποχή μας διακατεχόμενοι από την πνευματική λέπρα που είναι η αμαρτία και ο εγωισμός μας, διαχωρίζουμε την στάση μας από τους ανθρώπους, αλλά και τον Χριστό. Καλείσαι, λοιπόν, να διακονήσεις μια Εκκλησία που δεν διαχωρίζει τους ανθρώπους, αλλά πολλοί εξ αιτίας του εγωισμού, διαχωρίζουν τον εαυτό τους μέσα στην Εκκλησία. Αυτός που νιώθει ξεχωριστός μέσα στην Εκκλησία, διαχωρίζει τον εαυτό του από τους άλλους».

Πρόσθεσε δε πως όποιος πιστεύει ότι γνωρίζει καλύτερα από τους άλλους τα πράγματα της Εκκλησίας, διαχωρίζει τον εαυτό του από την κοινότητα. «Όποιος θεωρεί τον εαυτό του αγιότερο μέσα στην Εκκλησία, διαχωρίζεται από τον Χριστό και την κοινότητα, γιατί είναι θύμα του εγωισμού του, που τον κάνει να πιστεύει ότι φυλάττει καλύτερα τους κανόνες. Ότι υπερασπίζεται την πίστη, έχοντας πέσει ήδη στην παγίδα του διαχωρισμού και του διχασμού. Οι άνθρωποι αυτοί έχουν παγιδευτεί στην πνευματική λέπρα και ζουν με τρόπο που ο Χριστός ιδιαίτερα έχει καταδικάσει. Τούτη την περίοδο ο Χριστός μας παιδαγωγεί και περιμένει να δει αν θα μείνουμε ταπεινοί ή θα παγιδευτούμε στον εγωισμό, διαχωρίζοντας τους εαυτούς μας», υπογράμμισε.

Ο μητροπολίτης Δημητριάδος, παίρνοντας αφορμή από τους πολλούς άμισθους κληρικούς που υπάρχουν ακόμη και σήμερα, έκλεισε λέγοντας, «δεν θα πάψουμε να διεκδικούμε από το Κράτος αυτό που ανήκει στην Εκκλησία, αλλά και δεν θα σταματήσουμε να κοπιάζουμε και να καλούμε ανθρώπους να διακονήσουν με ανιδιοτέλεια και να εμπιστευτούν την μητρόπολη και τον λαό μας, που συντηρεί τις οικογένειες των αμίσθων κληρικών μας», κατέληξε.

Στο τέλος της θείας λειτουργίας, ο κ. Ιγνάτιος προεχείρησε σε οικονόμο τον εφημέριο του ναού, π. Χρήστο Αράπη.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ