Παρασκευή 26 Απριλίου 2024 | 20:25

Διευκρινίσεις Φίλη για τα περί κατάργησης των Θρησκευτικών και συνταγματικού αποχριστιανισμού

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Διευκρινίσεις για τις δηλώσεις του σχετικά με τις σχέσεις Κράτους-Εκκλησίας, τη μισθοδοσία του κλήρου αλλά και το μάθημα των Θρησκευτικών, που έκαναν σήμερα τον γύρο του διαδικτύου έδωσε μέσω του προσωπικού του λογαριασμού στο Facebook ο πρώην υπουργός Παιδείας, Νίκος Φίλης.

Ο κ. Φίλης, σε ένα κείμενο με τίτλο “Το Κράτος, η Εκκλησία, τα Θρησκευτικά και οι άπιστοι Θωμάδες”, τονίζει πως όσα είπε δεν ήταν κάτι καινούργιο ή έξω από τις αρχές της Αριστεράς και χαρακτηρίζει “ώριμο κοινωνικό και δημοκρατικό αίτημα” τον χωρισμό Κράτους – Εκκλησίας.

“Η ανεξιθρησκεία επιτάσσει ισότητα”, σημειώνει σχετικά με τη μισθοδοσία του κλήρου, και προσθέτει πως “το ελληνικό κράτος, δίνει κάθε χρόνο 200 εκ. € για τη μισθοδοσία της Εκκλησίας της Ελλάδος. Είναι προφανές ότι χρειάζεται μια εκλογίκευση αυτής της σχέσης, όχι με μονομερείς κινήσεις”.

Σχετικά με το μάθημα των Θρησκευτικών, τέλος, ο πρώην υπουργός αναφέρει πως χρειάζεται εκσυγχρονισμός του και όχι κατάργηση. Να μην είναι μάθημα πίστης, αλλά μάθημα γνώσης.

Δείτε αναλυτικά την απάντηση του Νίκου Φίλη

Το Κράτος, η Εκκλησία, τα Θρησκευτικά και οι άπιστοι Θωμάδες === Ένας μικρός αχός σηκώθηκε σήμερα από ιστοσελίδα που…

Posted by Νίκος Φίλης on Tuesday, May 11, 2021

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ