ΞΕΚΑΘΑΡΙΣΕ ΤΙΣ ΘΕΣΕΙΣ ΤΟΥ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ

Διευκρινίσεις για τις δηλώσεις του σχετικά με τις σχέσεις Κράτους-Εκκλησίας, τη μισθοδοσία του κλήρου αλλά και το μάθημα των Θρησκευτικών, που έκαναν σήμερα τον γύρο του διαδικτύου έδωσε μέσω του προσωπικού του λογαριασμού στο Facebook ο πρώην υπουργός Παιδείας, Νίκος Φίλης.

Ο κ. Φίλης, σε ένα κείμενο με τίτλο “Το Κράτος, η Εκκλησία, τα Θρησκευτικά και οι άπιστοι Θωμάδες”, τονίζει πως όσα είπε δεν ήταν κάτι καινούργιο ή έξω από τις αρχές της Αριστεράς και χαρακτηρίζει “ώριμο κοινωνικό και δημοκρατικό αίτημα” τον χωρισμό Κράτους – Εκκλησίας.

“Η ανεξιθρησκεία επιτάσσει ισότητα”, σημειώνει σχετικά με τη μισθοδοσία του κλήρου, και προσθέτει πως “το ελληνικό κράτος, δίνει κάθε χρόνο 200 εκ. € για τη μισθοδοσία της Εκκλησίας της Ελλάδος. Είναι προφανές ότι χρειάζεται μια εκλογίκευση αυτής της σχέσης, όχι με μονομερείς κινήσεις”.

Σχετικά με το μάθημα των Θρησκευτικών, τέλος, ο πρώην υπουργός αναφέρει πως χρειάζεται εκσυγχρονισμός του και όχι κατάργηση. Να μην είναι μάθημα πίστης, αλλά μάθημα γνώσης.

Δείτε αναλυτικά την απάντηση του Νίκου Φίλη

Το Κράτος, η Εκκλησία, τα Θρησκευτικά και οι άπιστοι Θωμάδες === Ένας μικρός αχός σηκώθηκε σήμερα από ιστοσελίδα που…

Posted by Νίκος Φίλης on Tuesday, May 11, 2021
Ετικέτες: