Τετάρτη 21 Φεβρουαρίου 2024 | 4:20

Η ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΤΕΧΝΗΣ ΤΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ ΣΤO ΜΑΘΗΜΑ ΤΩΝ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΩΝ

Επιμορφωτικό διαδικτυακό σεμινάριο θεολόγων – θα χορηγηθούν Βεβαιώσεις συμμετοχής

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Διαδικτυακό “Θεολογικό Εργαστήριο” θέτουν σε εφαρμογή οι Σύμβουλοι Εκπαίδευσης ΠΕ01 κ.κ. Νικόλαος Παύλου (με έδρα τη ΔΔΕ Λάρισας), Χαράλαμπος Ανδρεόπουλος (ΔΔΕ Φθιώτιδας) και Νικόλαος Ματθαίου (ΔΔΕ Κοζάνης) για τις επιμορφωτικές τους δράσεις με τους θεολόγους εκπαιδευτικούς των περιοχών ευθύνης τους.

Συγκεκριμένα το “Θεολογικό Εργαστήριο” (το οποίο θα λειτουργεί σε μηνιαία βάση και ανεξάρτητα από τις άλλες επιμορφωτικές δράσεις και πρακτικές των Συμβούλων) απευθύνεται στους θεολόγους εκπαιδευτικούς (μονίμους και αναπληρωτές) των Νομών: Λάρισας, Τρικάλων, Μαγνησίας (αρμοδιότητας του Σ.Ε. Νικ. Παύλου), Φθιώτιδας, Καρδίτσας, Ανατολικής Αττικής (Σ.Ε. Χαρ. Ανδρεόπουλου) και Κοζάνης, Γρεβενών, Καστοριάς, Φλώρινας, Πιερίας και Ιωαννίνων (Σ.Ε. Νικ. Ματθαίου).  Οι διαδικτυακές συναντήσεις θα διεξάγονται εκτός ωραρίου λειτουργίας των σχολείων και η συμμετοχή των εκπαιδευτικών σε αυτές είναι προαιρετική.

Η θεματολογία των συναντήσεων θα περιλαμβάνει θέματα Διδακτικής των Θρησκευτικών, δειγματικές διδασκαλίες, ζητήματα Διοίκησης της Εκπαίδευσης, εφαρμογές των Τ.Π.Ε. στα Θρησκευτικά, διαχείρισης της σχολικής τάξης, πληροφόρηση για νέες τάσεις και ρεύματα της θεολογικής επιστήμης, κ.α.

Η πρώτη διαδικτυακή συνάντηση θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 20 Οκτωβρίου και ώρα 17.00 εδώ. Εισηγήτρια θα είναι η καθηγήτρια της Θεολογικής Σχολής του Ε.Κ.Π.Α. κ. Ιωάννα Κομνηνού η οποία θα παρουσιάσει και αναπτύξει το θέμα: «Η αξιοποίηση της Τέχνης του Κινηματογράφου στο μάθημα των Θρησκευτικών». Στους εκπαιδευτικούς που θα παρακολουθήσουν το σεμινάριο θα χορηγηθούν Βεβαιώσεις συμμετοχής.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ