Τετάρτη 29 Μαΐου 2024 | 12:17

Επίθεση Φίλη στην Εκκλησία: Ζητά κατάργηση των θρησκευτικών και “συνταγματικό αποχριστιανισμό” της πολιτείας

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Την κατάργηση του μαθήματος των θρησκευτικών και τον “συνταγματικό αποχριστιανισμό” της πολιτείας επανέφερε με δηλώσεις του ο πρώην υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης.

Ο κ. Φίλης επανήλθε στο προσκήνιο μιλώντας σε εκδήλωση του  ΣΥΡΙΖΑ Γιαννιτσών με θέμα «Χριστιανισμός και Αριστερά», ηχητικό της οποίας δημοσιεύθηκε στην εκπομπή secret στα Παραπολιτικά 90,1 και τον Π. Τζένο. Ο κ. Φίλης κάνει ανοφορά στις σχέσεις κράτους- εκκλησίας με αιχμή των “συνταγματικό αποχριστιανισμό” της πολιτείας, την κατάργηση των θρησκευτικών στα σχολεία και την επανεξέταση της μισθοδοσίας των κληρικών από το κράτος.

“Δεν τολμήσαμε να προχωρήσουμε στον πλήρη διαχωρισμό εκκλησίας- κράτους”, “έπρεπε να δώσουμε μάχη να μην αναγράφεται στο Σύνταγμα πως επικρατούσα θρησκεία στην Ελλάδα είναι η Ορθοδοξία”, “το μάθημα των θρησκευτικών στα σχολεία συνιστά χριστιανική κατήχηση, πρόκειται για κουραφέξαλα”.

 Αφήνει να εννοηθεί πως  “χρειάζεται επανεξέταση η μισθοδοσία των κληρικών από το κράτος διότι δεν μπορούμε να πληρώνουμε μόνο τους χριστιανούς ιερείς και όχι τους εκπροσώπους άλλων θρησκειών”.

 Αφησε αιχμές για την αποπομπή του από την κυβέρνηση, κάνοντας λόγο για “εκκαθαρίσεις”.

“Μπορεί εγώ να έφυγα από το Υπουργείο γιατί μπήκε θέμα από την Εκκλησία. Πριν διώξει εμένα ο Τσίπρας από το Υπουργείο είχε διώξει ο Ιερώνυμος τους εκπαιδευτικούς, τους θεολόγους, που είχαν πάρει μέρος στην εκπόνηση των προγραμμάτων με τη συναίνεσή του από τα διάφορα όργανα της εκκλησίας . Είναι λυπηρό η αριστερά να συμπράττει,  έστω με αυτό τον τρόπο, δεν λέω ότι υπήρξε συνεννόηση, να συμπράττει σε τέτοιου είδους εκκαθαρίσεις στο χώρο της πολιτικής και στο χώρο της εκκλησίας….” υπογραμμίζει χαρακτηριστικά.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ