Σάββατο 13 Απριλίου 2024 | 12:12

Η ΠΡΩΤΗ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΣΥΝΟΔΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ

Μαρινάκης: “Δεν θεωρώ ότι υπάρχει κλιμάκωση έντασης μεταξύ Πολιτείας – Εκκλησίας”

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Να υποβαθμίσει την απόφαση της Ιεράς Συνόδου για την Κυριακή της Ορθοδοξίας προσπάθησε ο Κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κληθείς να απαντήσει για την απόφαση της Εκκλησίας να «αποκλείσει» την πολιτική και πολιτειακή ηγεσία από τη σημαντική αυτή θρησκευτική εορτή, σημείωσε ότι, “η κυβέρνηση έχει καθήκον να εφαρμόζει το πρόγραμμα με το οποίο εξελέγη με απόλυτο σεβασμό σε όλους τους πολίτες και να εξυπηρετεί το συμφέρον του συνόλου των πολιτών”.

«Υπάρχει διάκριση των εξουσιών στην χώρα μας»

Συμπλήρωσε δε “έτσι πρέπει να κάνουν όλες οι κυβερνήσεις να είναι συνεπείς και να υλοποιούν όσα έλεγαν προεκλογικά. Και προφανώς υπάρχει διάκριση των εξουσιών και στην χώρα μας υπάρχει η εκτελεστική που εισηγείται και η νομοθετική εξουσία που ψηφίζει νομοσχέδια και κανένας άλλος”.

«Σεβόμαστε τη διαχρονική στήριξη της Εκκλησίας σε δύσκολες στιγμές»

Παράλληλα, ο Παύλος Μαρινάκης επεσήμανε πως, “είναι δεδομένος ο διαχρονικός σεβασμός στην εκκλησία. Έχει κάθε δικαίωμα να λαμβάνει τις δικές της αποφάσεις χωρίς εμείς να έχει κάποια αξία να σχολιάζουμε αυτές τις αποφάσεις. Εγώ δεν θεωρώ ότι υπάρχει κάποια κλιμάκωση έντασης, δεν πρέπει να υπάρχει κλιμάκωση έντασης”.

“Είναι δεδομένο ότι σεβόμαστε πλήρως τη διαχρονική στήριξη της Εκκλησίας σε δύσκολες στιγμές για αυτή τη χώρα. Δεν χρειάζεται να το αντιλαμβανόμαστε ως μια στιγμή έντασης και από εκεί και πέρα κάθε απόφαση είναι σεβαστή. Εκτός από κάποιες μειοψηφικές και πιο ακραίες φωνές αποκλεισμών στις οποίες δεν νομίζω ότι εντάσσεται η συνολική συμπεριφορά της Εκκλησίας και οι οποίες προφανώς είναι απολύτως καταδικαστέες”, κατέληξε.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ