Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 | 16:28

ΣΕ ΜΙΑ ΕΦ’ ΟΛΗΣ ΤΗΣ ΥΛΗΣ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΠΟΥ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΕ

Μεσσηνίας: “Δεν είμαστε λιγότερο χριστιανοί επειδή για ένα χρόνο δεν πήγαμε στην εκκλησία”

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Μία εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη παραχώρησε την περασμένη Παρασκευή στο ραδιόφωνο της  ΕΡΤ ο μητροπολίτης Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομος.

Κάνοντας αρχικά μια σύντομη αναδρομή αναφέρθηκε στις αλλαγές που ήταν απαραίτητες να γίνουν στην μητρόπολη Μεσσηνίας και σε όσες επιτεύχθηκαν ειδικά στις δύσκολες εποχές της οικονομικής κρίσης και της πανδημίας, στην διαρκή στήριξη του κόσμου πέρα από θρησκευτικές πεποιθήσεις και εθνότητες.

Μίλησε ωστόσο για την διπλωματία της αλληλεγγύης και της αγάπης που έχει επιδείξει η ελληνική ορθόδοξη εκκλησία στους δοκιμαζόμενους λαούς της Τουρκίας και της Συρίας, ενώ σχολίασε και την στάση της Ρωσικής Εκκλησίας απέναντι στον πόλεμο της Ουκρανίας αλλά και στο Πατριαρχείο της Κωνσταντινούπολης.

Ο μητροπολίτης Μεσσηνίας, αναφέρθηκε ακόμη και στην «δύσκολη» περίοδο του Κορονοϊού για την εκκλησία, ενώ εξέφρασε την άποψη του και για το θέμα του διαχωρισμού Εκκλησίας – Κράτους.

Κλείνοντας, επεσήμανε τον πραγματικό ρόλο της Εκκλησίας, στέλνοντας και το δικό του μήνυμα  ενόψει των Άγιων ημερών του Πάσχα.

Ακούστε αναλυτικά τη συνέντευξη του μητροπολίτη Μεσσηνίας Χρυσοστόμου εδώ.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ