Παρασκευή 26 Απριλίου 2024 | 10:42

ΥΣΤΕΡΑ ΑΠΟ ΤΗ ΔΙΚΑΙΩΣΗ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟ Ε.Δ.Δ.Α

Αγωγή της Εκκλησίας κατά του Δημοσίου για διαφυγόντα κέρδη ανακοίνωσε ο Αρχιεπίσκοπος στην ΙΣΙ

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Αποζημίωση ύψους πολλών εκατομμυρίων ευρώ θα ζητήσει από το Ελληνικό Δημόσιο η Εκκλησία της Ελλάδος όπως αποκάλυψε στη Σύνοδο της Ιεραρχίας ο Αρχιεπίσκοπος κ. Ιερώνυμος.

Κατά τη διάρκεια πολυσέλιδης εισήγησης του προς το ανώτατο διοικητικό όργανο της Εκκλησίας της Ελλάδος, ο Αρχιεπίσκοπος ενημέρωσε τους Μητροπολίτες πως η Εκκλησία δικαιώθηκε από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Δικαιωμάτων του Ανθρώπου για την υπόθεση των ακινήτων της στην Βουλιαγμένη υπογραμμίζοντας πως η ζημία που έχει υποστεί σε απώλεια εσόδων φθάνει τα 20 εκατομμύρια ευρώ ετησίως.

«Ανοίγει ο δρόμος για την πλήρη αποζημίωση της Εκκλησίας της Ελλάδος για τη ζημία που υπέστη καθόλα τα έτη λόγω της αδικαιολόγητης καθυστέρησης της Διοίκησης να ρυθμίσει πολεοδομικά τα ακίνητά της, ως νομίμως όφειλε. Η Εκκλησία της Ελλάδος θα ασκήσει αγωγή κατά του Ελληνικού Δημοσίου ζητώντας αποζημίωση.» είπε επί λέξη ο Αρχιεπίσκοπος.

Συμπλήρωσε δε πως  ο υπολογισμός της ζημίας θα γίνει με βάση τις προσφορές που έχει ήδη δεχθεί από ιδιώτες προς αξιοποίηση των συγκεκριμένων εκτάσεων. «Η Πρόσκληση Ενδιαφέροντος της ΕΚΥΟ για την αξιοποίηση 17 πολεοδομικώς αρρύθμιστων εκτάσεων της Βουλιαγμένης (2167/2021) έχει δημιουργήσει αδιάσειστα τεκμήρια βασισμένα σε πραγματικές προσφορές επί των συγκεκριμένων ακινήτων, ώστε να υπάρχει ευχέρεια στην απόδειξη του ύψους της ζημίας της Εκκλησίας της Ελλάδος.» υποστήριξε.

Ο Προκαθήμενος της Εκκλησίας της Ελλάδος πρότεινε στην ΙΣΙ την έκδοση ειδικού τεύχους στο οποίο θα αναφέρεται όλη η επιχειρηματολογία της Εκκλησίας σχετικά με την μισθοδοσία του Κλήρου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ολόκληρη την εισήγηση

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ