Τε, 12/06/24 | 18:49

ΣΕ ΘΕΡΜΟ ΚΛΙΜΑ Η ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟ

Τέσσερις μηνες μετά την εκλογή του ο Σ. Κασσελάκης πέρασε το κατωφλι της Αρχιεπισκοπής

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Σε «αγαθή ατμόσφαιρα» χαρακτήρισε την πρώτη του συνάντηση με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανο Κασσελάκη, ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, που έκανε δεκτό τον νέο πρόεδρο του κόμματος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης στο γραφείο του στην Αρχιεπισκοπή.

«Η σημερινή συνάντηση ήταν μια συνάντηση γνωριμίας, ανταλλαγής απόψεων σε πράγματα τα οποία είναι γενικότερα. Μιλήσαμε για το έργο της Εκκλησίας, μιλήσαμε για την πορεία των συζητήσεων μέχρι τώρα Εκκλησίας και Πολιτείας. Ψάξαμε σημεία τα οποία εγώ από πλευράς δικής μου είπα θέλουνε ακόμα μελέτη και να προχωρήσουμε περισσότερο. Η συνάντηση διεξήχθη μέσα σε αγαθή ατμόσφαιρα και είπαμε ότι θα ξανασυναντηθούμε» δήλωσε ο Αρχιεπίσκοπος.

Πιο διαχυτικός στις δηλώσεις του ήταν ο Στέφανος Κασσελάκης που έκανε λόγο για «εξαιρετικό κλίμα».

«Είχαμε μια εξαιρετική πρώτη συνάντηση γνωριμίας με τον Μακαριότατο. Συμφωνήσαμε μάλιστα να τα ξαναπούμε σε σύντομο χρονικό διάστημα. Από πλευράς μου εξέφρασα ότι οι αξίες της Αριστεράς και του ΣΥΡΙΖΑ συνάδουν πλήρως με τις αξίες της Εκκλησίας, γιατί αυτό που θέλουμε εμείς να κάνουμε είναι να δώσουμε φωνή στους αδύναμους, να μπορέσουμε να προσφέρουμε αλληλεγγύη σε όλα τα κομμάτια της κοινωνίας μας και ειδικά σε αυτά που αισθάνονται κοινωνικό αποκλεισμό» είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Συμπλήρωσε πως «Η Εκκλησία έχει ένα μεγάλο ρόλο να παίξει σε αυτή την πορεία και ο ΣΥΡΙΖΑ σίγουρα μπορεί να σταθεί με τον ακτιβισμό του στην κοινωνία στο πλευρό της. Μιλήσαμε πάνω σε αυτό το πλαίσιο για τη συμφωνία μεταξύ του Αλέξη Τσίπρα και του Μακαριοτάτου το 2018. Μια καλή συμφωνία, η οποία δυστυχώς δεν υλοποιήθηκε».

ΕΠΙΦΥΛΑΚΤΙΚΟΣ Ο ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ

Μιλώντας στους δημοσιογράφους ο Αρχιεπίσκοπος αναφέρθηκε στην πρόθεση της κυβέρνησης να νομοθετήσει για τον γάμο μεταξύ ατόμων του ίδιου φύλλου εκφράζοντας επιφυλάξεις.

«Τώρα, αν πλανάται ένα ερώτημα που μερικοί θέλουν να έχουν μια απάντηση ως προς το θέμα του γάμου των ομοφυλοφίλων, εγώ να πω ότι είμαι επιφυλακτικός. Αλλά και ο κ. Κασσελάκης είπαμε ότι χρειαζόμαστε να έχουμε στα χέρια μας κάποιο νόμο, κάποιο κείμενο να το μελετήσουμε και στη συνέχεια θα τα ξαναπούμε» ειπε ο Αρχιεπίσκοπος.

Σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές του orthodoxia.info η συνάντηση του Στέφανου Κασσελάκη με τον Αρχιεπίσκοπο είναι κάτι που ο δεύτερος προσπαθούσε να προκαλέσει από τις πρώτες κιόλας ημέρες μετά την εκλογή του στα τέλη του προηγούμενου Σεπτεμβρίου, χωρίς όμως να το κατορθώσει. Η Αρχιεπισκοπή δεν όριζε την συνάντηση γνωριμίας που ζητούσε ο νέος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ μέχρι και σήμερα.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ