Παρασκευή 26 Απριλίου 2024 | 5:32

Μια ενορία που ξέρει να μιλάει στα παιδιά ΒΙΝΤΕΟ

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Με τον πιο ουσιαστικό τρόπο τίμησε την 80η επέτειο από την ίδρυση της, η ενορία της Αγίας Μαρίνης Ηλιουπόλεως.

Σε μια προσπάθεια να φέρει τα παιδιά όσο το δυνατόν πιο κοντά στην Εκκλησία βοηθώντας τα να κατανοήσουν όσο γίνεται περισσότερο αυτά τα οποία συμβαίνουν τόσο κατά τη διάρκεια της Θείας Λατρείας όσο και εντός των τειχών των μοναστηριών, εξέδωσε δυο παιδικά βιβλία, τα οποία διένειμε δωρεάν σε όλα τα παιδιά των εξι σχολείων που λειτουργούν εντός της πνευματικής δικαιοδοσίας της.

Το πρώτο βιβλίο με τίτλο «Προετοιμασία για την Θεία Λειτουργία» απαντά τόσο στις απορίες των παιδιών για το τι συμβαίνει κατά τη διάρκεια της Θ. Λειτουργίας, όσο και στα όσα πρέπει να γνωρίζουν για το σημαντικότατο αυτό Μυστήριο της Εκκλησίας.

Την παρουσίαση του βιβλίου αυτού, πραγματοποίησε ο ιεροκήρυκας της Ι.Μ. Μεσσηνίας αρχιμανδρίτης Χερουβείμ Μουστάκας ο οποίος κάλεσε τους γονείς να φέρουν τα παιδιά κοντά στην Εκκλησία.

Το δεύτερο βιβλίο είναι εξίσου ενδιαφέρον. Πρόκειται για την παρουσίαση του τρόπου ζωής των μοναχών σε ένα μοναστήρι μέσα από τα μάτια ενός σκύλου, ο οποίος ζει εκεί και «μεταφέρει» όλα όσα βλέπει. Τίτλος του: «Ο σκύλος της Μονής».

Για το βιβλίο αυτό μίλησε ο ο πρωτοσύγκελλος και Ιεροκήρυκάς της Μητροπόλεως Φωκίδος αρχιμανδρίτης Νεκτάριος Μουλατσιώτης, καθηγούμενος της Ι.Μ Αγίων Αυγουστίνου και Σεραφείμ Τρίκορφου Δωρίδος.

Αυτό που ήταν ιδιαίτερα ενθαρρυντικό ήταν το γεγονός πως στην εκδήλωση υπήρχαν πολλά παιδιά και νέοι άνθρωποι που συμμετείχαν με τον δικό τους τρόπο στην ομολογουμένως ιδιαίτερα επιτυχημένη εκδήλωση.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ