Τρίτη 28 Μαΐου 2024 | 20:15

Η ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΕΛΑΒΕ ΧΩΡΑ ΣΤΟ ΑΜΦΙΘΕΑΤΡΟ ΤΟΥ ΠΟΛΕΜΙΚΟΥ ΜΟΥΣΕΙΟΥ

Ο Αρχιεπίσκοπος στην παρουσίαση του βιβλίου του Κωνσταντίνου Γκιουλέκα

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Παρουσία του Αρχιεπισκόπου Αθηνών Iερωνύμου πραγματοποιήθηκε σήμερα το απόγευμα η παρουσίαση του βιβλίου του Κωνσταντίνου Γκιουλέκα με τίτλο, «το χρονικό της Επανάστασης μέσα από τις εφημερίδες της παλιγγενεσίας. Στη φωτιά με αίμα και μελάνι.1821-1831».

Η παρουσίαση έλαβε χώρα στο αμφιθέατρο του πολεμικού μουσείου και παρέστησαν επίσης ο πρώην Πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής, Υπουργοί, οι αρχηγοί των Ενόπλων Δυνάμεων, Βουλευτές, πολιτευτές, ακαδημαϊκοί, ενώ τον Αρχιεπίσκοπο συνόδευε ο πρωτοσύγκελος Αρχιμανδρίτης Βαρνάβας Θεοχάρης.

Το βιβλίο παρουσίασαν ο πρόεδρος της Βουλής Κωνσταντίνος Τασούλας, ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, ο υπουργός Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος και ο καθηγητής Αθανάσιος Χρήστου.

Φωτογραφίες: Χρήστος Μπόνης

Ιστορικά κείμενα που γράφτηκαν μέσα στη φωτιά, τεκμήρια της εποχής, χειρόγραφες εφημερίδες των επαναστατών αποτελούν το υλικό με το οποίο έπειτα έρευνα που διήρκησε τρεις δεκαετίες ο πρόεδρος της Διαρκούς Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής των Ελλήνων Κωσταντίνος Γκιουλέκας, κατέγραψε την επανάσταση του 1821 σε μια συλλεκτική έκδοση, που είναι ένα αφιερωματικό τρίτομο έργο 1300 σελίδων.

Ρεπορτάζ για το Ραδιόφωνο της Εκκλησίας: Μάκης Αδαμόπουλος

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ