Παρασκευή 26 Απριλίου 2024 | 10:13

Ο προϊστάμενος της Μονής Αγίου Σάββα, νέος Επίσκοπος Μαλάουι

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

ORTHODOXIA.INFO | Σπύρος Παπαγεωργίου Τον αρχιμανδρίτη Φώτιο Χατζηαντωνίου, προϊστάμενο και πνευματικό της Ιεράς Πατριαρχικής Μονής Οσίου Σάββα του Ηγιασμένου Αλεξανδρείας, εξέλεξε η Ιερά Σύνοδος του Πατριαρχείου, για την νεοσυσταθείσα Επισκοπή Μαλάουι.

Η Σύνοδος του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας αποφάσισε, κατόπιν προτάσεως του Πατριάρχη κ. Θεοδώρου να χωρίσει τη Μητρόπολη Ζάμπιας και Μαλάουι και να τοποθετήσει στη νεοϊδρυθείσα Επισκοπή Μαλάουι τον αρχιμανδρίτη Φώτιο Χατζηαντωνίου.

Βιογραφικό Αρχιμανδρίτη Φωτίου Χατζηαντωνίου

Ο Πανοσιολ. Αρχιμανδρίτης κ.Φώτιος Χατζηαντωνίου γεννήθηκε στη Νίκαια Αττικής το έτος 1954. Διάκονος χειροτονήθηκε από το μακαριστό Μητροπολίτη Κασσανδρείας κυρό Συνέσιο, την 22αν Ιουλίου 1980, Πρεσβύτερος δε και Αρχιμανδρίτης την 9η Νοεμβρίου του ιδίου έτους. Είναι απόφοιτος της Φιλοσοφικής και Θεολογικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Από του έτους 1980 έως το 2010, υπηρέτησε ως Εφημέριος του ιστορικού ενοριακού Ιερού Ναού Αγ. Αθανασίου στη Σιθωνία, της Ιεράς Μητροπόλεως Κασσανδρείας, ο οποίος, επί των ημερών του ανεδείχθη διατηρητέο μνημείο υπό του Υπουργείου Πολιτισμού. Με την εξωτερική Ιεραποστολή του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας συνεδέθη μετά του Μητροπολίτου Ειρηνουπόλεως κ.Δημητρίου. Από το 2005, με την ευλογία της Α.Θ.Μ., του Πάπα και Πατριάρχου Αλεξανδρείας κ.κ. Θεοδώρου του Β΄, διακόνησε την Ιεραποστολή στην Τανζανία, στην Ι.Μ. Ειρηνουπόλεως ως Πρωτοσύγκελος αυτής, έως το 2016, αποσπασθείς κανονικώς τη ευγενεί φροντίδι του Μητροπολίτη Κασσανδρείας κ. Νικοδήμου.

Επίσης η Σύνοδος του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας εξέλεξε τον αρχιμανδρίτη Σίλβεστρο Kisitu, Επίσκοπο στην νεοσυσταθείσα Επισκοπή Γκούλου και Βορείου Ουγκάντας.

Ο εψηφισμένος Επίσκοπος κατάγεται από την Ουγκάντα, και τα τελευταία χρόνια σπούδασε Θεολογία στην Ελλάδα και μετά τις σπουδές του υπηρέτησε  ως κληρικός στην Μητρόπολη Ρόδου, δίπλα στον Μητροπολίτη κ. Κύριλλο. Τον π. Σίλβεστρο τον είχε χειροθετήσει Αρχιμανδρίτη ο Πατριάρχης την ημέρα των εγκαινίων του Ιερού Ναού Αγίου Γερασίμου Παλαδά στην Κρήτη, στις 11 Ιουλίου 2015.

Ο νέος Επίσκοπος υπηρετούσε ως εφημέριος στην Ιερά Πατριαρχική Μονή του Οσίου Σάββα του Ηγιασμένου στην Αλεξάνδρεια.

Ο εψηφισμένος Επίσκοπος Γκούλου Σίλβεστρος

 

Τέλος ο Πρωτοσύγκελλος της Μητροπόλεως Κινσάσας και καθηγητής της Θεολογικής Σχολής του Ορθοδόξου Πανεπιστημίου του Κογκό, αρχιμανδρίτης Θεοδόσιος Τσιτσιβός, εξελέγη απὸ την Ιεραρχία τοῦ Πατριαρχείου Αλεξανδρείας, Μητροπολίτης Κανάγκας.

Ο εψηφισμένος Μητροπολίτης Κανάγκας Θεοδόσιος

 

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ