Σάββατο 27 Απριλίου 2024 | 14:34

ΕΔΙΝΕ ΜΑΧΗ ΜΕ ΤΟΝ ΚΑΡΚΙΝΟ

Εκοιμήθη ο Μητροπολίτης Νιγηρίας Αλέξανδρος – Το Σάββατο η εξόδιος ακολουθία

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Εκοιμήθη σήμερα τα ξημερώματα σε κλινική των Αθηνών ο Μητροπολίτης Νιγηρίας Αλέξανδρος σε ηλικία 63 ετών ο οποίος εδώ και αρκετό καιρό έδινε μάχη με τον καρκίνο.

Αύριο το πρωί στις 8.30 θα τελεστεί θεία λειτουργία στον ναό του Ησυχαστηρίου της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος στο Μήλεσι (Αγίου Πορφυρίου) και στις 12 θα πραγματοποιηθεί η εξόδιος ακολουθία του κυρού Αλεξάνδρου. Η ταφή του ωστόσο θα πραγματοποιηθεί στο κοιμητήριο του ιερού Ησυχαστηρίου.

Ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας κ. Θεόδωρος, εμφανώς συγκινημένος τέλεσε τρισάγιο για την ανάπαυση της ψυχής του μακαριστού μητροπολίτη στο πατριαρχικό παρεκκλήσιο των αγίων Θεοδώρων, παρουσία κληρικών της πατριαρχικής αυλής.

Ο μακαριστός ιεράρχης της Αλεξανδρινής Εκκλησίας κυρός Αλέξανδρος Γιαννίρης γεννήθηκε στην Αθήνα στις 15 Μαΐου 1960. Αποφοίτησε από τη Γεωπονική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών το 1983 και από τη Θεολογική Σχολή του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης το 1994.

Διάκονος χειροτονήθηκε την 1 Οκτωβρίου 1988 και Πρεσβύτερος στις 2 Οκτωβρίου 1988. Στις 24 Νοεμβρίου 1997 χειροτονήθηκε Επίσκοπος Νιγηρίας. Στις 27 Οκτωβρίου 2004 μετά την προαγωγή της Επισκοπής Νιγηρίας σε Μητρόπολη προήχθη σε Μητροπολίτη.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ