Σάββατο 13 Απριλίου 2024 | 12:19

ΤΟΠΟΤΗΡΗΤΗΣ ΤΗΣ ΧΗΡΕΥΟΥΣΗΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ ΟΡΙΣΤΗΚΕ Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΣΠΑΡΤΗΣ ΕΥΣΤΑΘΙΟΣ

Εκοιμήθη ο Μητροπολίτης Μαντινείας Αλέξανδρος – Την Πέμπτη η εξόδιος ακολουθία (ΒΙΝΤΕΟ)

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Εκοιμήθη το πρωί της Τρίτης σε ηλικία 87 ετών στο Παναρκαδικό Νοσοκομείο Τρίπολης όπου και νοσηλευόταν ο Μητροπολίτης Μαντινείας και Κυνουρίας Αλέξανδρος, ο οποίος το τελευταίο διάστημα αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα με την υγεία του.

Το σκήνωμα του μεταστάντος αρχιερέως θα τεθεί σε λαϊκό προσκύνημα από το πρωΐ της Τετάρτης 20 Δεκεμβρίου στον μητροπολιτικό ναό Αγίου Βασιλείου Τριπόλεως, ενώ η εξόδιος ακολουθία του μακαριστού ιεράρχη θα ψαλεί την Πέμπτη 21 Δεκεμβρίου στις 11 το πρωί στον μητροπολιτικό ναό Τριπόλεως, προεξάρχοντος του Αρχιεπισκόπου Αθηνών κ. Ιερωνύμου.

Την ίδια στιγμή τρισάγιο υπέρ αναπαύσεως της ψυχής του μακαριστού μητροπολίτη κυρού Αλεξάνδρου τέλεσε σήμερα το πρωί στον Πατριαρχικό ναό ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος.

Ο μακαριστός μητροπολίτης κυρός Αλέξανδρος γεννήθηκε στις 28 Οκτωβρίου 1936 στο χωριό Πάπαρης Αρκαδίας. Αποφοίτησε από την Εκκλησιαστική Σχολή Κορίνθου και κατόπιν φοίτησε στη Θεολογική Σχολή του πανεπιστημίου Αθηνών. Ήταν επίσης κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος στην Ορθόδοξη Θεολογία από το Πανεπιστήμιο Κύπρου. Ο τίτλος της μεταπτυχιακής του εργασίας ήταν «Ο Μητροπολιτικός Ιερός Ναός Αγίου Βασιλείου Τριπόλεως».

Εξελέγη Μητροπολίτης Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου τον Μάιο του 1984. Το 1985 προχώρησε στην ίδρυση Ιερατικής Επιμορφωτικής Σχολής στην Ναύπακτο για την εκπαίδευση νέων κληρικών, ενώ κατά το ίδιο έτος άρχισε να εκδίδεται υπό την διεύθυνση του το εκκλησιαστικό περιοδικό «Εκκλησιαστική Ναυς». Το 1986 προχώρησε στην ίδρυση Σχολής Βυζαντινής Μουσικής στην Ναύπακτο, υπό την εποπτεία της Μητρόπολης.

Επί των ημερών του επίσης στην Ναύπακτο οργανώθηκε Διορθόδοξο Συνέδριο με την συμμετοχή των Αυτοκέφαλων Εκκλησιών Αλεξανδρείας, Ρουμανίας, Ρωσίας, Βουλγαρίας, Σερβίας και Πράγας, και υπό την γενική εποπτεία του αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος Σεραφείμ.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ