Δευτέρα 26 Φεβρουαρίου 2024 | 20:48

ΠΡΟΗΓΗΘΗΚΕ ΤΟ ΜΝΗΜΟΣΥΝΟ ΤΟΥ ΜΑΚΑΡΙΣΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ ΚΥΡΟΥ ΠΕΤΡΟΥ Ζ'

Περατώθηκαν οι εργασίες της Ιεράς Συνόδου του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Συμπροσευχόμενοι παρέστησαν σήμερα ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας Θεόδωρος και τα μέλη της Ιεράς Συνόδου κατά την θεία λειτουργία στο καθολικό της πατριαρχικής μονής Αγίου Γεωργίου Παλαιού Καΐρου επί τη ιερά μνήμη του Αγίου Πέτρου Αρχιεπισκόπου Αλεξανδρείας μετά το πέρας της οποίας εψάλη ιερό μνημόσυνο υπέρ αναπαύσεως της ψυχής του αοιδίμου Πατριάρχη Αλεξανδρείας κυρού Πέτρου Ζ’ ως και δέηση επί του τάφου του από τον Μακαριώτατο.

Ακολούθως, άρχισαν οι εργασίες της Ιεράς Συνόδου με την περικόσμηση από τον Πατριάρχη με τον Ανώτερο Ταξιάρχη Σάββα του Ηγιασμένου των μητροπολιτών Ζάμπιας κ. Ιωάννη, Ναυκράτιδος κ. Παντελεήμονος και Μπουρούντι κ. Ιννοκεντίου, επί τη συμπληρώσει δεκαετούς ευόρκου αρχιερατείας.

Εν συνεχεία, ο μητροπολίτης Ναυκράτιδος κ. Παντελεήμων, Αρχιγραμματεύς της Συνόδου ανέπτυξε εισήγηση με θέμα, «Οργάνωση και διεξαγωγή Πατριαρχικής επισκέψεως σε εκκλησιαστική Επαρχία του Θρόνου». Επίσης, διεξήχθη διαλογική συζήτηση για ιδιαίτερα ποιμαντικά και διοικητικά θέματα τα οποία παρουσίασαν οι μητροπολίτες Μέμφιδος κ. Νικόδημος, Πατριαρχικός Επίτροπος Καΐρου, Ζάμπιας κ. Ιωάννης, Κινσάσας κ. Θεοδόσιος και Κανάγκας κ. Χαρίτων.

Κατόπιν η Ιερά Σύνοδος, τη εισηγήσει του Πατριάρχη προέβη στην μετάθεση του επισκόπου Νιέρι κ. Νεοφύτου στην επισκοπή Ελντορέντ της Κένυας, ενώ εξέλεξε τον Αρχιμανδρίτη κ. Πανάρετο Κυκκώτη σε επαρχιούχο επίσκοπο Νιέρι και τον Αρχιμανδρίτη κ. Χρυσόστομο Ξυνό σε βοηθό επίσκοπο Βερενίκης.

Ακόμη, ο επίσκοπος Ταμιάθεως κ. Γερμανός, Προϊστάμενος της Ιεράς Πατριαρχικής Μονής Οσίου Σάββα Αλεξανδρείας προεβιβάσθη σε τιτουλάριο μητροπολίτη Ταμιάθεως. Τέλος ο βοηθός επίσκοπος Κωνσταντιανής κ. Κοσμάς ορίσθηκε ως Πατριαρχικός Επίτροπος της μητροπόλεως Μπραζαβίλ και Γκαμπόν.

Κατακλείων τις εργασίες της Ιεράς Συνόδου, ο κ. Θεόδωρος συνεχάρη τον αιτιολογημένως απουσιάζοντα μητροπολίτη Νιγηρίας κ. Αλέξανδρο επί τη συμπληρώσει 25ους πολυκάρπου αρχιερατικής και ιεραποστολικής διακονίας. Επίσης, εξέφρασε ολόθυμες ευχαριστίες προς όλους τους ιεράρχες του αποστολικού θρόνου του Αγίου Μάρκου για το κοπιώδες και θυσιαστικό ποιμαντικό έργο που επιτελούν στην Αφρική, επισημαίνων ότι στο επίκεντρο της ιεραποστολικής δράσεως παραμένει σταθερά η πνευματική κατάρτιση του Χριστεπωνύμου πληρώματος, ο ευαγγελισμός και η ποιοτική αναβάθμιση της ζωής των Αφρικανών αδελφών.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ