Παρασκευή 26 Απριλίου 2024 | 21:08

Ουρές πιστών στον Εσταυρωμένο Κολοκυνθούς – Μεγαλειώδης λιτανεία

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Εσταυρωμένου Κολοκυνθούς, ολοκληρώθηκαν οι εορταστικές εκδηλώσεις  με την περιφορά του Τιμίου Σταυρού.

Πλήθος λαού όλων των ηλικιών, κατέκλυσε την Πλατεία Εσταυρωμένου στην οδό Λένορμαν και συμμετείχε στις εορταστικές εκδηλώσεις όλες αυτές τις ημέρες.

Ο Μητροπολίτης Μαραθώνος Μελίτων προεξήρχε όλων των ακολουθιών και της λιτανείας, περικυκλούμενος από ιερείς της Αρχιεπισκοπής Αθηνών και άλλων Μητροπόλεων. Συμμετείχε επίσης το Σώμα Προσκόπων καθώς και οι Φιλαρμονικές του Δήμου Αθηναίων και της Ελληνικής Αστυνομίας.

Ο κ. Μελίτων αναφέρθηκε στο δένδρο της γνώσεως (ξύλο) του Παραδείσου που έγινε αιτία έξωσης του ανθρώπου από αυτόν, ενώ το ξύλο του Σταυρού γίνεται το μέσο που μας λυτρώνει και μας εισάγει πάλι στον Παράδεισο.

Έκλεισε αφού ευχαρίστησε όλους τους φορείς που συμμετείχαν στη λιτάνευση και λάμπρυναν με την παρουσία τους την εορτή για την Ύψωση του Τιμίου και Ζωοποιού Σταυρού, ενώ επαίνεσε τον προϊστάμενο του Ναού, π. Νικόλαο Κούβαρη και τους συνεργάτες του, για την άρτια διοργάνωση της πανηγύρεως.

Μετά τον εσπερινό ακολούθησε μουσικοχορευτική εκδήλωση στο προαύλιο του ναού, με παραδοσιακά τραγούδια από διάφορα μέρη της Ελλάδας.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ