Παρασκευή 26 Απριλίου 2024 | 11:29

Ολοκληρώθηκαν οι εορτασμοί στον Άγιο Θεράποντα Ζωγράφου

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Ολοκληρώθηκαν με την λιτάνευση οι εορταστικές εκδηλώσεις για την μνήμη του Αγίου Θεράποντος, Επισκόπου Κύπρου, του θαυματουργού, πολιούχου της πόλης του Ζωγράφου.

Σήμερα στην αρχιερατική Θεία Λειτουργία προεξήρχε ο Μητροπολίτης Θεσσαλιώτιδος Τιμόθεος.

Οι λατρευτικές εκδηλώσεις συνεχίστηκαν το απόγευμα με τον μεθέορτο Εσπερινό όπου χοροστάτησε ο Επίσκοπος Αβύδου κ. Κύριλλος και τη λιτάνευση της ιεράς εικόνος του Αγίου Θεράποντος στις οδούς της πόλης του Ζωγράφου με την παρουσία της Δημάρχου Ζωγράφου κας Τίνας Καφατσάκη και μελών του Δημοτικού Συμβουλίου.

Στο τέλος της Λιτανείας ο κ. Κύριλλος μετέφερε τις πατρικές ευχές του Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου και την ευαρέσκειά του για το επιτελούμενο έργο που συντελείτε στην ενορία του Αγ. Θεράποντος στον ποιμαντικό και λατρευτικό τομέα, στον τομέα της νεότητας και σε αυτόν της φιλανθρωπίας με προμετωπίδα το επταόροφο κτίριο της Στέγης Γερόντων της ενορίας με 30 φιλοξενούμενους ηλικιωμένους.

Στην συνεχεία ακολούθησε η ιερά παράκληση του Αγίου με το πλήθος των προσκυνητών να συρρέει συνεχώς μέχρι αργά το βράδυ.

Να σημειωθεί ότι τις ημέρες της πανηγύρεως λειτουργεί Έκθεση Χριστιανικού Βιβλίου στο παρεκκλήσιο του Αγ. Ευσταθίου που βρίσκεται κάτω από τον κυρίως ναό.

Λεπτομέρειες για την ενορία του Αγίου Θεράποντος, το βίο του Αγίου, την ιστορία του ναού και το λατρευτικό, φιλανθρωπικό και ποιμαντικό έργο που επιτελείται μπορείτε να βρείτε στην ηλεκτρονική διεύθυνση του ναού.

Αρχική-σελίδα

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ