Παρασκευή 26 Απριλίου 2024 | 5:39

Κισάμου: “Οι Άγιοι Κωνσταντίνος & Ελένη άλλαξαν την πορεία της ιστορίας του ανθρώπινου γένους”

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

“Φτάνει κι ένας άνθρωπος για να αλλάξει την πορεία στην Ιστορία. Οι Άγιοι Κωνσταντίνος & Ελένη δεν άλλαξαν την πορεία απλά μιας πολιτείας, αλλά την πορεία της ιστορίας του ανθρώπινου γένους. Καθώς μέσα από την την ανεξιθρησκεία και την ελευθερία έκφρασης και πίστης των χριστιανών, μπόρεσε η αλήθεια της αποκαλύψεως και ο λόγος του Θεού να επεκταθεί σε ολόκληρη την οικουμένη και με αυτό τον τρόπο να εκφράζουμε ελεύθερα την πίστη μας, έχοντας τις βάσεις ο Μέγας Κωνσταντίνος και η Αγία Ελένη.”

Σε αυτά τα λόγια συμπύκνωσε το νόημα και την αξία της σημερινής εορτής των Αγίων ισαποστόλων Κωνσταντίνου & Ελένης, ο Μητροπολίτης Κισάμου & Σελίνου Αμφιλόχιος, από τον ομώνυμο ναό στον Κολωνό.

Ο κ. Αμφιλόχιος που θα προεξαρχει των εορταστικών εκδηλώσεων προσκεκλημένος του εκκλησιαστικού συμβουλίου, τόνισε επίσης ότι “σε μια εποχή παραζάλης, σε μια εποχή αισθήσεων και παραισθήσεων, σε μια εποχή όπου σήμερα τα αυτονόητα και τα δεδομένα φαίνονται ζητούμενα, σε μια εποχή των πολλών αλλαγών και των νέων ιδεολογιών που έρχονται να ανατρέψουν την ιστορική αλήθεια και πραγματικότητα, η Εκκλησία έρχεται να μας προβάλλει ως πρότυπα τις μορφές των Αγίων Κωνσταντίνου & Ελένης. Να μας βοηθήσει να συνειδητοποιήσουμε ότι ακόμα υπάρχει ελπίδα, υπάρχει ακόμα φως, υπάρχει ζωή και χαρά, γιατί υπάρχει ο Χριστός. Γιατί υπάρχουν Άγιοι όπως ο Κωνσταντίνος και η Ελένη που γίνονται πρεσβευτές, τουλάχιστον για αυτούς που μιμούνται τον τρόπο ζωής Τους.

Μάλιστα βλέποντας τους εκατοντάδες πιστούς που προσκυνούσαν την εικόνα και τα λείψανα των Αγίων κάλεσε τον κόσμο να κάνει ένα προσκύνημα και μια έξοδο από το Εγώ στο Εμείς, από την θλίψη και τον θάνατο στην χαρά και την αφθαρσία,

Ο Μητροπολίτης Κισάμου έκλεισε ευχόμενος “να αγωνιζόμαστε τον καλόν αγώνα και να προσπαθούμε παρά τις πολλές δυσκολίες, πειρασμούς και προκλήσεις να μην απογοητευόμαστε και να κάνει ο καθένας την δική του υπέρβαση. Και για να υπερβαίνουμε την καθημερινότητα του βίου μας και να γίνουμε μέτοχοι αυτής της χαράς, καλούμαστε να είμαστε σταθεροί και κραταιοί στην πίστη και έχοντας ως πρότυπα τους Αγίους μας, να μην δειλιάζουμε εγκαταλείπουμε τον αγώνα και την ζωή, γιατί η ζωή είναι ένα δώρο Θεού  και ως δώρο Θεού πρέπει να το γευόμαστε και να πορευόμαστε στην Βασιλεία του Θεού”.

Στον αποψινό εσπερινό παρέστησαν επίσης ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Προκόπης Παυλόπουλος, ο Νικήτας Κακλαμάνης και η Ελίζα Βόζενμπέργκ που έγιναν δεκτοί από τον προϊστάμενο του ναού, Αρχιμανδρίτη Κλήμη Φιλίππου.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ