Σάββατο 13 Απριλίου 2024 | 3:18

ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ ΚΑΙ ΠΑΙΔΕΙΑ ΣΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΗΣ ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ

Διαδικτυακή εκδήλωση για την εορτή των Τριών Ιεραρχών στην Ορθόδοξη Ακαδημία Κρήτης

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Διαδικτυακή εκδήλωση διοργανώνει η Ορθόδοξος Ακαδημία Κρήτης με την ευκαιρία της εορτής των Τριών Ιεραρχών το Σάββατο 28 Ιανουαρίου και ώρα 18:00 για να προβληματισθούμε μαζί για το μέλλον της Παιδείας του τόπου μας, με επίκεντρο την επίδραση της Τεχνητής Νοημοσύνης (ΤΝ) στη ζωή μας με κεντρικό θέμα, «Ελληνικά Γράμματα και Παιδεία στην εποχή της Τεχνητής Νοημοσύνης (ΤΝ)».

Το θέμα αυτό απασχολεί έντονα τόσο τον σχολικό όσο και τον κοινωνικό χώρο. Κεντρικός σκοπός της εκδήλωσης είναι να αναδειχθούν και να μελετηθούν οι σύνθετες παιδαγωγικές και κοινωνικές διαστάσεις του πολύπλοκου ζητήματος της σχέσης της ΤΝ με την Παιδεία και τον Πολιτισμό.

Για τη διερεύνηση του θέματος θα μιλήσουν ο Εμμανουήλ Βαρβούνης, Καθηγητής Λαογραφίας, Κοσμήτορας της Σχολής Κλασικών και Ανθρωπιστικών Σπουδών του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης (Οι Τρεις Ιεράρχες και οι Κλασικές και Ανθρωπιστικές Σπουδές: Επίκαιρες διαπιστώσεις) και ο Ορέστης Τρασανίδης (Τεχνητή Νοημοσύνη και Παιδεία), Υπεύθυνος του Τμήματος Τεχνητής Νοημοσύνης του Ευρωπαϊκού Ινστιτούτου Καινοτομίας και Τεχνολογίας (EIT DIGITAL) της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Τον συντονισμό θα έχει ο Κωνσταντίνος Β. Ζορμπάς, Γενικός Διευθυντής της ΟΑΚ, Άρχων Ιερομνήμων της Α.τ.Χ.Μ.Ε., ενώ ο Εκπαιδευτικός Γεώργιος Μέμος (ΠΕ01) θα υποβάλει στους ομιλητές ερωτήματα σχετικά με το θέμα. Την εκδήλωση θα χαιρετίσουν ο μητροπολίτης Κισάμου και Σελίνου κ. Αμφιλόχιος, Πρόεδρος της ΟΑΚ, η Υφυπουργός Παιδείας κα Ζέττα Μακρή, ο Δήμαρχος Πλατανιά κ. Ιωάννης Μαλανδράκης, καθώς και άλλοι προσκεκλημένοι, ενώ η εκδήλωση θα μεταδοθεί διαδικτυακά ΕΔΩ.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ