Παρασκευή 26 Απριλίου 2024 | 10:19

Επίσκοπος Ρωγών: Οι εορτές της ορθοδοξίας δεν είναι ανάμνηση ιστορικών δρώμενων

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

ORTHODOXIA.INFO | Μάρκος Παπαγεωργίου Με τη συμμετοχή πλήθους πιστών εορτάστηκε η Υπαπαντή του Κυρίου στον ιερό ναό του Αγίου Ελευθερίου Αχαρνών, χοροστατούντος του Επισκόπου Ρωγών κ. Φιλοθέου, υπεύθυνου της H’ Αρχιεπισκοπικής Περιφέρειας.

Στην ομιλία του ο Επίσκοπος Ρωγών έκανε αναφορά στην ουσία της εορτής της Υπαπαντής. “Αύριο η Εκκλησία μας εορτάζει μία δεσποτοθεομητορική εορτή για την Παναγία και τον Χριστό. Είναι μία συγκλονιστική συνάντηση του Ιησού, σαράντα ημέρες μετά τη γέννησή Του, της Παναγίας, του Ιωσήφ του μνήστορος και του Συμεών του δικαίου”, είπε ο κ. Φιλόθεος.

“Ο Συμεών, αν και υπεραιωνόβιος, θα αξιωθεί να κρατήσει στα χέρια του τον νεογεννηθέντα Χριστό. Στο πρόσωπο του Συμεών συμβολίζεται ο άνθρωπος, ο οποίος προσδοκά τη συνάντηση με τον Μεσσία και Εκείνος έρχεται, να αναπαυθεί στα χέρια του ανθρώπου”, συμπλήρωσε ο Επίσκοπος Ρωγών.

Συνέχισε, λέγοντας ότι “αυτό το μυστήριο επαναλαμβάνεται, το ζούμε μέσα σε μία διηνεκή πραγματικότητα, όσο υπέρλογο και αν ακούγεται. Δεν εορτάζουμε τις εορτές της ορθοδοξίας ως ανάμνηση ενός ιστορικού δρώμενου, αλλά τις αναβιώνουμε μέσα στη θεία λειτουργία, καθώς ανακυκλώνεται ο χρόνος”.

Κλείνοντας, ο κ. Φιλόθεος τόνισε πως “όλα στη ζωή μας τα λύσαμε, αποτύχαμε, πέσαμε σε αδιέξοδο, όμως μόνο η χάρις του Αγίου Πνεύματος γεμίζει με ενθουσιασμό και πληρότητα τις καρδιές. Γιατί είναι κάτι που δεν εξηγείται με τη λογική”.

Αύριο το πρωί θα τελεστεί η πανηγυρική θεία λειτουργία και ακολούθως θα πραγματοποιηθεί η λιτάνευση της εικόνας της Υπαπαντής στους δρόμους της ενορίας.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ