Δε, 15/07/24 | 21:28

ΘΑ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΜΕΤΑ ΑΠΟ 1617 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΟΙΜΗΣΗ ΤΟΥ

Την κάρα του αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου υποδέχεται ο ιερός ναός αγίου Ελευθερίου Αχαρνών

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Την τιμία και θαυματουργό κάρα του Αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου με το άφθαρτο αριστερό Ωτίο του που φυλάσσεται στην ιερά μονή Βατοπαιδίου Αγίου Όρους θα έχουν την ευκαιρία να προσκυνήσουν οι κάτοικοι της Αττικής προς πνευματική τους ενίσχυση και αγιασμό στον ιερό ναό Αγίου Ελευθερίου Οδού Αχαρνών που θα βρίσκεται μέχρι την Πέμπτη 16 Νοεμβρίου.

Η επίσημη υποδοχή της τιμίας κάρας του Αγίου Ιωάννου -η οποία μετά από 1617 χρόνια από την κοίμησή του θα βρίσκεται για πρώτη φορά στην Αθήνα-, θα πραγματοποιηθεί το προσεχές Σάββατο 11 Νοεμβρίου στις 5 το απόγευμα στην οδό Αχαρνών αρ.130, ενώ αμέσως μετά θα τελεστεί ο πανηγυρικός εσπερινός και η ιερά παράκληση, χοροστατούντος του επισκόπου Ρωγών κ. Φιλοθέου.

Καθόλη τη διάρκεια του πενθήμερου προσκυνήματος, θα τελείται καθημερινά το πρωί θεία λειτουργία, στις 12 το μεσημέρι ιερά παράκληση στον Άγιο Ιωάννη τον Χρυσόστομο, ενώ το απόγευμα στις 6 θα τελούνται οι ακολουθίες του εσπερινού, της παράκλησης στον Άγιο Ιωάννη Χρυσόστομο, του μικρού αποδείπνου και το βράδυ στις 9:30 ιερά αγρυπνία.

Υπογραμμίζεται, ότι ο ιερός ναός θα παραμένει ανοιχτός ολόκληρο το εικοσιτετράωρο έτσι ώστε όλοι οι πιστοί να μπορέσουν να λάβουν τη χάρη και την ευλογία του Αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου σε αυτό το μεγάλο ιστορικό γεγονός για την Πρωτεύουσα.

Αναλυτικά το πρόγραμμα των ιερών ακολουθιών εδώ.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ