Παρασκευή 26 Απριλίου 2024 | 14:33

Εορτάστηκε στον Πειραιά η μνήμη του Αγίου Λουκά Συμφερουπόλεως

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα εορτάστηκε στον Ι. Ναό Αγίων Κωνσταντίνου & Ελένης Πειραιώς, η μνήμη του Αγίου Λουκά Αρχιεπισκόπου Συμφερουπόλεως του Ιατρού. Ο Άγιος Λουκάς ενώ αναδείχθηκε στη Ρωσία, εν τούτοις ευλαβείται πολύ σε ολόκληρη την Ελλάδα και ιδιαιτέρως στην ενορία αυτή, καθώς στο Πνευματικό Κέντρο του Ι. Ναού υπάρχει παρεκκλήσιο τιμώμενο επ’ ονόματι του Αγίου.

Ο Πανηγυρικός Εσπερινός τελείται στον κεντρικό Ναό του Αγ. Κωνσταντίνου, λόγω της μεγάλης προσελεύσεως πιστών, που προσέρχονται ευλαβικά να τιμήσουν τον νεοφανή και θαυματουργό Άγιο. Συμμετείχαν ιερείς της Μητροπόλεως Πειραιώς, ενώ ο π. Ανδρέας Μαρκόπουλος αναφέρθηκε συνοπτικά στην ζωή του Αγίου Λουκά, τονίζοντας παράλληλα ότι παρ’ όλο που υπέμεινε πολλούς διωγμούς, φυλακίσεις και ταλαιπωρίες, είχε την υπομονή και το σθένος να ομολογεί τον Κύριο Ιησού Χριστό, χαρακτηριστικό το οποίο κάλεσε τους πιστούς να μιμηθούν.

Ακολούθησε λιτάνευση της Ιεράς Εικόνος και αποτμήματος Ι. Λειψάνου του Αγίου, που είχε τεθεί σε προσκύνηση, με την συνοδεία της Μπάντας του Δήμου Πειραιά και τη συμμετοχή πολλών νέων παιδιών από τις Κατηχητικές Συνάξεις. Τελέστηκε δέηση έξω από το Πνευματικό Κέντρο του Ναού,  όπου υπάρχει παρεκκλήσιο του Αγίου Λουκά.

Αυτή την ώρα τελείται ιερά αγρυπνία.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ