Παρασκευή 26 Απριλίου 2024 | 6:39

Διπλή χειροτονία από τον Μητροπολίτη Τορόντο Σωτήριο

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Ο Σπυρίδων Βούτος από μικρός, αφοσιωμένος στην Εκκλησία με επίγνωση, πατέρας δύο ενήλικων υιών, του Διονυσίου και του Κωνσταντίνου, απεφάσισε να αφιερώσει το υπόλοιπον της ζωής του στην Εκκλησία σαν ιερομόναχος.

Το Σάββατο 27 Ιανουαρίου, στον Ι.Ν. Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Montreal, στον οποίο από παιδί μεγάλωσε, ο Μητροπολίτης Σωτήριος τον χειροτόνησε Διάκονο, αφού προηγουμένως είχε καρεί μοναχός.

Η Θεία Λειτουργία και η σε Διάκονο χειροτονία έφερε ρίγη συγκίνησης στο πολυπληθές εκκλησίασμα. Τον Μητροπολίτη περιεστοίχιζαν επτά (7) ιερείς από το Montreal-Laval και τα περίχωρα. Άπαντες οι ιεροψάλτες των ένδεκα (11) εκκλησιών της περιοχής έλαβαν μέρος σε δύο χορούς, δεξιό και αριστερό. Όταν ο Μητροπολίτης φώναξε το «Άξιος», το εκκλησίασμα ήταν ασυγκράτητο.

Μετά την Θ. Λειτουργία παρετέθη γεύμα για όλους.

Την επομένη -Κυριακή 28 Ιανουαρίου-, στον Ι.Ναό Αγ. Γεωργίου Montreal, ο Μητροπολίτης Σωτήριος χειροτόνησε τον Διάκονο Σπυρίδωνα Βούτο, σε Πρεσβύτερο, βοηθούμενος από τον π. Ν. Μοστράτο και τον π. Δ. Αντωνόπουλο. Ο τεράστιος Ι.Ν. του Αγ. Γεωργίου, χωρητικότητας 850 καθημένων, ήταν κατάμεστος. Η χορωδία ήταν καταπληκτική. Συγκινητική η ώρα της χειροτονίας με όλους τους πιστούς γονατιστούς, όπως είχε παρακαλέσει ο Μητροπολίτης. Τα πάντα έγιναν «ευσχημόνως και κατά τάξιν».

Αμέσως μετά την χειροτονία, ο νεοχειροτονηθείς έλαβε την πρώτη θέση μεταξύ των ιερέων και στο τέλος της Θ. Λειτουργίας μοίρασε το αντίδωρο, – τάξη την οποία ακολουθεί ο Μητροπολίτης- ώστε οι ευλαβείς χριστιανοί να πάρουν το αντίδωρο από τον νεοχειροτονηθέντα, να φιλήσουν το χέρι του και να του ευχηθούν το «Άξιος».

Ο νεοχειροτονηθείς ιερεύς Σπυρίδων Βούτος θα διαμένει στην Ιερά Μητρόπολη με τον Μητροπολίτη Σωτήριο, τον π. Αθηναγόρα Ζηλιασκόπουλο και τον π. Ιγνάτιο Δελή. Θα λειτουργεί στον Ι.Ναό Αγ. Τριάδας Τορόντο και θα υπηρετεί και σαν γραμματεύς της Αγγλικής στην Ι. Μητρόπολη.

Ευχόμαστε και προσευχόμαστε να ευαρεστήσει Θεόν και ανθρώπους, κατά το δυνατόν.

Πηγή: Ιερά Μητρόπολη Τορόντο

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ