Τετάρτη 17 Απριλίου 2024 | 8:15

ΙΕΡΟΥΡΓΗΣΕ ΣΤΟΝ ΠΑΝΗΓΥΡΙΖΟΝΤΑ ΙΕΡΟ ΝΑΟ ΑΓΙΩΝ ΑΠΟΣΤΟΛΩΝ ΠΕΤΡΟΥ ΚΑΙ ΠΑΥΛΟΥ ΝΕΑΣ ΙΩΝΙΑΣ

Δημητριάδος σε νέο πρεσβύτερο: “Οι άνθρωποι δεν έχουν ανάγκη τόσο από λόγια όσο από την παρουσία του ιερέως”

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Στον πανηγυρίζοντα ιερό ναό Αγίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου λειτούργησε σήμερα ο Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος, παρουσία πλήθους ευλαβών προσκυνητών.

Κατά την διάρκεια της Θείας Λειτουργίας, τέλεσε την εις Πρεσβύτερον Χειροτονία του εγγάμου Διακόνου Δημητρίου Μαρέ αποφοίτου της Ακαδημίας του Εμπορικού Ναυτικού.

Στην ομιλία του προς τον νέο Πρεσβύτερο ο Σεβασμιώτατος τον επαίνεσε για το γεγονός ότι εισήλθε στην Ιερωσύνη, χωρίς την κρατική οικονομική εξασφάλιση για να υπηρετήσει σε μια πολύ δύσκολη περίοδο.

Ο κ. Ιγνάτιος εξήρε το γεγονός της Χειροτονίας σε μία ημέρα σαν την σημερινή κατά την οποία τιμώνται οι Απόστολοι Πέτρος και Παύλος και θύμισε ότι, «ο Κύριος κάλεσε τους Αποστόλους κοντά του με απλότητα καθότι και εκείνοι ήταν άνθρωποι απλοί με καθαρή καρδιά και με δυνατότητα να διακρίνουν την αλήθεια από το ψέμα. Κι έτσι κατάφεραν να φέρουν τον Χριστό στις καρδιές των ανθρώπων και το άγγελμά της Αναστάσεως σε ολόκληρη την οικουμένη». 

Ο Σεβασμιώτατος επαίνεσε το έργο των γονέων στην ζωή του νέου Πρεσβυτέρου, καθώς εκείνοι φύτεψαν στην ψυχή του τον σπόρο της πίστεως αλλά και την διακριτική και ευγενική παρουσία της καλής Πρεσβυτέρας στο πλάι του.

 «Οι άνθρωποι δεν έχουν ανάγκη τόσο από λόγια όσο από την παρουσία του ιερέως που διακρίνεται για την πίστη του και προσφέρεται ολόκληρος θυσία στον Θεό και στους ανθρώπους. Το παράδειγμά μας επιζητούν και εσύ να γίνεις ένα ζωντανό παράδειγμα για τους οικείους, τους συναδέλφους στον εργασιακό σου χώρο, τους ενορίτες σου».

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ