Τρίτη 28 Μαΐου 2024 | 20:50

ΙΕΡΟΥΡΓΗΣΕ ΣΤΟΝ ΙΕΡΟ ΚΑΘΕΔΡΙΚΟ ΝΑΟ ΤΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΥ ΤΗΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ ΣΤΟ ΣΥΔΝΕΫ

Αυστραλίας σε νέο διάκονο: “Να πορευτείς στην ιερωσύνη με εμπιστοσύνη στην παρουσία και τη δύναμη του Χριστού”

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Ιδανική επισφράγιση μιας εβδομάδας μεγάλης πνευματικής χαράς και ευλογίας την οποία βίωσε η Ορθόδοξη Εκκλησία της Αυστραλίας με την επιτυχή διοργάνωση της 12ης Κληρικολαϊκής Συνελεύσεως αποτέλεσε η εις Διάκονον χειροτονία του υποδιακόνου κ. Δημητρίου Καραγκιόζη η οποία τελέστηκε σήμερα από τον Αρχιεπίσκοπο Αυστραλίας κ. Μακάριο στον Ιερό Καθεδρικό Ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στο Σύδνεϋ.

Ο νέος Διάκονος, ο οποίος θα υπηρετεί στον Καθεδρικό Ναό, είναι οικογενειάρχης και πατέρας τριών παιδιών, ενώ σπουδάζει την ιερά Επιστήμη στη Θεολογική Σχολή του Αποστόλου Ανδρέου στο Σύδνεϋ. Παρόντες στην τελετή της χειροτονίας του ήταν μεταξύ άλλων, ο πνευματικός του πατέρας, Επίσκοπος Σωζοπόλεως κ. Κυριακός και οι Επίσκοποι Μιλητουπόλεως κ. Ιάκωβος και Χαριουπόλεως κ. Βαρθολομαίος, καθώς επίσης η σύζυγός του, Όρσια, τα τρία τέκνα τους και άλλα μέλη της οικογενείας του.

Προσερχόμενος με συγκίνηση ενώπιον του Ποιμενάρχου του, ο χειροτονούμενος διαβεβαίωσε πως θα αναλώσει το άπαν των δυνάμεών του για να υπηρετήσει ταπεινά την Εκκλησία και τον λαό του Θεού. Δήλωσε, παράλληλα, ευγνώμων που θα έχει την καθοδήγηση και τον επιστηριγμό του Αρχιεπισκόπου κ. Μακαρίου, στο πρόσωπο του οποίου αναφέρθηκε με λόγους υιικής αγάπης και βαθυτάτου σεβασμού. «Από τη στιγμή που φτάσατε στην Αυστραλία, η αγάπη, η ευσπλαχνία, το πνεύμα ενότητας και οι άοκνες προσπάθειές σας για τη διάδοση του μηνύματος της αγάπης είναι εμφανείς. Όταν βρίσκομαι κοντά σας, βιώνω μια αίσθηση γαλήνης και ηρεμίας», ανέφερε, μεταξύ άλλων, απευθυνόμενος στον Σεβασμιώτατο.

Επιπλέον, έκανε ειδική μνεία στον Επίσκοπο Σωζοπόλεως κ. Κυριακό, με τον οποίο είχε συνδεθεί πνευματικά κατά την περίοδο της Ηγουμενίας Του στην Ιερά Μονή του Αγίου Γεωργίου, στο Yellow Rock της Νέας Νοτίου Ουαλίας. Όπως αναγνώρισε, η γνωριμία του με τον Θεοφιλέστατο υπήρξε καθοριστική για τη μετέπειτα πορεία της ζωής του και για την απόφασή του να αφιερωθεί στην ιερωσύνη.

Από την πλευρά του, ο κ. Μακάριος απευθύνθηκε στον νέο Διάκονο με λόγους πατρική στοργής και εκτιμήσεως, χαρακτηρίζοντας τη χειροτονία του ως «γεγονός πνευματικής χαράς και ευωχίας για όλη την τοπική μας Εκκλησία». Και τούτο, διότι, όπως επισήμανε, «ένας νέος και καλλιεργημένος άνθρωπος εισέρχεται στις τάξεις του ιερού Κλήρου για να διακονήσει τον λαό του Θεού. Οι ελπίδες μας ότι ο νέος Διάκονος Δημήτριος θα είναι ένας άξιος κληρικός των Μυστηρίων του Χριστού, δεν πηγάζουν μόνο από το γεγονός ότι έχει μια ευλογημένη οικογένεια, αλλά εδράζονται κυρίως στο ότι έχει μια σταθερή πορεία πνευματικής ζωής μέσα στην τοπική μας Εκκλησία. Πορεία που φανερώνει πνευματική ωριμότητα, καλλιέργεια, σύνεση και έναν κατασταλαγμένο και πιστό άνθρωπο».

«Η πνευματική σου σχέση με την Ιερά Μονή του Αγίου Γεωργίου και η αγάπη σου για τον μοναχισμό, να γνωρίζεις ότι πολύ με αναπαύουν και με γεμίζουν χρηστές ελπίδες για το μέλλον σου», επισήμανε ο Αρχιεπίσκοπος απευθυνόμενος στον χειροτονούμενο, ενώ κατακλείοντας τον συμβούλεψε πατρικά να πορευτεί στην ιερωσύνη με εμπιστοσύνη στην παρουσία και τη δύναμη του Χριστού, και με εχέγγυά του τις αρετές της ανεξικακίας, της συγχωρητικότητας, της επιείκειας και της ταπείνωσης.  

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ