Τρίτη 28 Μαΐου 2024 | 20:57

ΙΕΡΟΥΡΓΗΣΕ ΣΤΟΝ ΝΑΟ ΕΙΣΟΔΙΩΝ ΤΗΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ ΣΤΟ ΠΡΟΑΣΤΙΟ NORTH BALWYN ΜΕΛΒΟΥΡΝΗΣ

Αυστραλίας προς νέο Διάκονο: “Να σαρκώνεις συνεχώς στις καρδιές των ανθρώπων τον Χριστό”

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

«Να σαρκώνεις συνεχώς στις καρδιές των ανθρώπων τον Χριστό», παρότρυνε πατρικά ο Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας κ. Μακάριος τον νέο Διάκονο της τοπικής Εκκλησίας π. Δημήτριο Δρούγα, ο οποίος ανέβηκε στο πρώτο σκαλοπάτι της ιερωσύνης την Τρίτη ανήμερα της Θεομητορικής εορτής των Εισοδίων της Θεοτόκου.

«Η Κυρία Θεοτόκος μετά την προετοιμασία Της στα Άγια των Αγίων», επισήμανε κατά τον νουθετήριο λόγο του ο Αρχιεπίσκοπος, «έγινε η πλατυτέρα των Ουρανών, στη γαστέρα της Οποίας τελεσιουργήθηκε αυτή η μοναδική ένωση κτιστού και Ακτίστου, η Σάρκωση δηλαδή του Λόγου αληθώς και ουσιωδώς. Αύτη θα είναι η αποστολή σου, να υπουργείς το Μυστήριο της Σαρκώσεως του Κυρίου μέσα στην καρδιά του κάθε ανθρώπου, η οποία είναι δυνατή επειδή ακριβώς υπήρξε εκείνο το μοναδικό και ανεπανάληπτο “Ἰδού ἡ δούλη Κυρίου· γένοιτό μοι κατά τό ῥῆμά σου” (Λκ. 1, 38), της Υπεραγίας Θεοτόκου».

Σε άλλο σημείο, ο Σεβασμιώτατος προέτρεψε τον χειροτονούμενο να εισέλθει στην ιερωσύνη με παιδική αθωότητα, κατά το πρότυπο και το παράδειγμα της Παναγίας μας: «Με την ακακία που χαρακτηρίζει τα νήπια σε καλώ να ανοίξεις την ψυχή και τη διάνοιά σου στην παρουσία και την πρόνοια του Θεού που μεταμορφώνει τα πάντα, που οικονομεί τα πάντα, που κατορθώνει τα πάντα. Έχε αδιαλείπτως τον νου σου στραμμένο προς τον Θεό, όπως έκανε η Παναγία μας καθ᾽ όλη την διάρκεια της παραμονής της στον Ναό, διότι διαφορετικά όλα θα μοιάζουν πνιγηρά και η μοναξιά θα είναι το συναίσθημα που θα κυριαρχεί. Έχει μια μοναξιά, επιτρέψτε μου να πω, η ιερωσύνη, αλλά δεν είναι μια συναισθηματική η ψυχολογική μοναξιά, είναι η οντολογική εκείνη μοναξιά που πληρούται μόνο διά της παρουσίας του Θεού».

Τέλος, ο Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας εξέφρασε τη βεβαιότητα πως ο νέος Διάκονος είναι κατάλληλα προετοιμασμένος για τη σπουδαία αποστολή που ανάλαβε, ενώ εκτίμησε πως θα φανεί αντάξιος των προσδοκιών της Εκκλησίας.

Η τελετή της χειροτονίας του π. Δημητρίου έλαβε χώρα στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Εισοδίων της Θεοτόκου, στο προάστιο North Balwyn της Μελβούρνης, την ημέρα μάλιστα της τελέσεως των Εγκαινίων του περικαλλούς αυτού Ναού, από τον κ. Μακάριο. Ο χειροτονηθείς Διάκονος, οικογενειάρχης με τέσσερα τέκνα, επί σειρά ετών ιεροψάλτης και διατελέσας γραμματεύς της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αυστραλίας, δέχθηκε τις ολοκάρδιες ευχές του Ποιμενάρχου του, καθώς επίσης των Επισκόπων Σωζοπόλεως κ. Κυριακού και Κερασούντος κ. Ευμενίου, του Πρωτοσύγκελλου Αρχιμανδρίτη του Οικουμενικού Θρόνου κ. Χριστοφόρου Κρικέλη, των λοιπών κληρικών που συμμετείχαν στη λαμπρά Πανήγυρη και των πιστών που είχαν κατακλύσει τον Ιερό Ναό Εισοδίων της Θεοτόκου.    

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ