Παρασκευή 26 Απριλίου 2024 | 7:14

Διδάκτορας του Τμήματος Θεολογίας ΑΠΘ ορκίστηκε ο Αρχιεπίσκοπος Αχρίδος

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

ORTHODOXIA.INFO | Σοφία Καρεκλά Την είσοδο της Αίθουσας Τελετών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης πέρασε χθες ο Αρχιεπίσκοπος Αχρίδος κ. Ιωάννης προκειμένου να συμμετάσχει στην πανηγυρική δημόσια συνεδρίαση της Συνέλευσης του Τμήματος Θεολογίας και να ορκιστεί διδάκτορας του Ιδρύματος.

Πέρασαν οκτώ χρόνια από την ημέρα που ο κατά κόσμον Zoran Vraniskoski, του Argir, πτυχιούχος του Τμήματος Θεολογίας της Σερβικής Ορθόδοξης Εκκλησίας Βελιγραδίου και νυν αρχιεπίσκοπος Αχρίδος κ. Ιωάννης υποστήριξε τη διδακτορική του διατριβή με θέμα: «Η ενότητα της εκκλησίας και τα σύγχρονα εκκλησιολογικά προβλήματα. Η συγκριτική έκθεση της θεολογίας του αγίου Μαξίμου του Ομολογητού», με επιβλέποντα τον καθηγητή του Τμήματος Θεολογίας ΑΠΘ κ. Χρυσόστομο Σταμούλη.

Λόγοι ανωτέρας βίας, όμως, με σημαντικότερο τη φυλάκιση του αμέσως μετά την επιστροφή του από τη Θεσσαλονίκη στα Σκόπια από την κυβέρνηση των Σκοπίων, αλλά και σοβαρά θέματα υγείας τα οποία επιδεινώθηκαν με τη φυλάκισή του, δεν είχαν επιτρέψει έως χθες την ολοκλήρωση της διαδικασίας.

Η τελετή ορκωμοσίας πραγματοποιήθηκε μέσα σε κλίμα βαθιάς συγκίνησης, καθώς ο Αρχιεπίσκοπος Αχρίδος είναι ένας από τους ελάχιστους θρησκευτικούς ηγέτες που φυλακίστηκε στις αρχές του 21ου αιώνα.

Ο πρόεδρος του Τμήματος Θεολογίας ΑΠΘ κ. Παναγιώτης Σκαλτσής επεσήμανε την μαρτυρική για την Ορθοδοξία παρουσία του Αρχιεπισκόπου και εξέφρασε τη χαρά τόσο του ιδίου όσο και ολόκληρου του Τμήματος για την επίσημη ένταξή του στο σώμα των Διδακτόρων του.

Μετά την ολοκλήρωση της τελετής ο Κοσμήτορας της Θεολογικής Σχολής κ. Θεόδωρος Γιάγκου παρέθεσε γεύμα προς τιμήν του Αρχιεπισκόπου Αχρίδος.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ