Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 | 13:49

Οι σλαβικές σπουδές στην Ελλάδα: Μισός αιώνας προόδου και επιτευγμάτων

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Η Ένωση Ελλήνων Σλαβολόγων διοργανώνει την Παρασκευή 12 και το Σάββατο 13 Μαΐου 2023 τη Δ΄ Συνάντηση Ελλήνων Σλαβολόγων με θέμα: «Οι σλαβικές σπουδές στην Ελλάδα: Μισός αιώνας προόδου και επιτευγμάτων».

Οι εργασίες της Συνάντησης, θα πραγματοποιηθούν την Παρασκευή 12 Μαΐου 2023 στο Β΄ Αμφιθέατρο (2ος όροφος) της Θεολογικής Σχολής Α.Π.Θ. (10:00 – 13:00) και το Σάββατο 13 Μαΐου 2023 στην Αίθουσα Συνεδριάσεων (1ος όροφος) της Θεολογικής Σχολής Α.Π.Θ. (10:00 – 20:00), υπό την αιγίδα της Κοσμητείας της Θεολογικής Σχολής Α.Π.Θ.

Η Συνάντηση των Ελλήνων Σλαβολόγων που πραγματοποιείται για τέταρτη φορά στην πόλη της Θεσσαλονίκης, από την οποία ξεκίνησαν οι σλαβολογικές σπουδές στην Ελλάδα, δίνει την ευκαιρία στους ειδικούς επιστήμονες που μελετούν την ιστορία και τον πολιτισμό του σλαβικού κόσμου να συναντηθούν και να παρουσιάσουν τα νεότερα πορίσματα της έρευνάς τους.

Ο κατάλογος των συμμετεχόντων περιλαμβάνει καταξιωμένους στην Ελλάδα και διεθνώς επιστήμονες με πλούσιο συγγραφικό και ερευνητικό έργο, καθώς και νεότερους επιστήμονες οι οποίοι, αν και κάνουν τα πρώτα τους βήματα στη σλαβολογική έρευνα, παρουσιάζουν αξιοσημείωτη ερευνητική πρωτοτυπία.

Οι ανακοινώσεις καλύπτουν ολόκληρο το φάσμα του πολιτισμού του σλαβικού κόσμου (ιστορία, γραμματεία και τέχνη) από τη μεσαιωνική περίοδο μέχρι τις μέρες μας με ιδιαίτερη έμφαση στις διαχρονικές σχέσεις και τους πνευματικούς δεσμούς του σλαβικού με τον ελληνικό κόσμο.

Οι εργασίες της Συνάντησης θα είναι διαθέσιμες και διαδικτυακά εδώ, ενώ θα διατεθούν και βεβαιώσεις παρακολούθησης (εγγραφές από 11/5 στον σύνδεσμο εδώ).

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ