Σάββατο 13 Απριλίου 2024 | 3:19

Για τέταρτη φορά στη Θεσσαλονίκη η Συνάντηση Ελλήνων Σλαβολόγων

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Η Ένωση Ελλήνων Σλαβολόγων πραγματοποίησε την Παρασκευή 12 και το Σάββατο 13 Μαΐου 2023 την Δ΄ Συνάντηση Ελλήνων Σλαβολόγων με θέμα: «Οι σλαβικές σπουδές στην Ελλάδα: Μισός αιώνας προόδου και επιτευγμάτων» στη Θεολογικής Σχολή Α.Π.Θ.

Στη Συνάντηση των Ελλήνων Σλαβολόγων που πραγματοποιήθηκε για τέταρτη φορά στην πόλη της Θεσσαλονίκης έλαβαν μέρος και παρουσίασαν τα πορίσματα της έρευνάς τους καταξιωμένοι στην Ελλάδα και διεθνώς επιστήμονες με πλούσιο συγγραφικό και ερευνητικό έργο, καθώς και νεότεροι επιστήμονες οι οποίοι παρουσίασαν εισηγήσεις υψηλού επιπέδου και αξιοσημείωτης ερευνητικής πρωτοτυπίας.

Οι ανακοινώσεις κάλυψαν ολόκληρο το φάσμα του πολιτισμού του σλαβικού κόσμου (ιστορία, γραμματεία και τέχνη) από τη μεσαιωνική περίοδο μέχρι τις μέρες μας με ιδιαίτερη έμφαση στις διαχρονικές σχέσεις και τους πνευματικούς δεσμούς του σλαβικού με τον ελληνικό κόσμο.

Η Δ΄ Συνάντηση Ελλήνων Σλαβολόγων ολοκληρώθηκε με την πραγματοποίηση Στρογγυλής Τράπεζας με θέμα: «Οι σλαβικές σπουδές στην Ελλάδα: Εξελίξεις και προοπτικές», στην οποία οι συμμετέχοντες και συμμετέχουσες κατέθεσαν τις σκέψεις και τις προτάσεις για το μέλλον της Ελληνικής Σλαβολογίας.

Οι εργασίες της συνάντησης είναι διαθέσιμες διαδικτυακά στo κανάλι Π.Μ.Σ. Σπουδές στον Σλαβικό Κόσμο εδώ.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ