Πέμπτη 2 Μαΐου 2024 | 0:54

Υπό βροχή η λιτάνευση στο Ληξούρι για τον Άγιο Χαράλαμπο

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Με λαμπρότητα και κατάνυξη τίμησαν τον Άγιο Χαράλαμπο, τον Προστάτη της πόλης του Ληξουρίου. Πλήθος κόσμου συνέρρευσε για να τιμήσει τη μνήμη του Αγίου ιερομάρτυρος Χαραλάμπους στον ομώνυμο Ναό.

Στον Πανηγυρικό Εσπερινό χοροστάτησε ο Μητροπολίτες πρώην Άρτης Ιγνάτιος ενώ συγχοροστάτησαν οι Μητροπολίτες Μηθύμνης Χρυσόστομος και Κεφαλληνίας Δημήτριος.

Πλήθος Ιερέων από όλο το νησί αλλά και οι καλύτεροι ιεροψάλτες της Παλλικής με πρώτο απ” όλους τον κ. Βάλσαμο, λάμπρυναν την εορτή του Αγίου Χαραλαμπους. Κατά τη διάρκεια του Εσπερινού ο Μητροπολίτης Μηθύμνης κήρυξε το Θείο Λόγο στους πιστούς.

Με την Αρχιερατική Θεία Λειτουργία και την Λιτάνευση του Θρόνου και του Ιερού Λειψάνου, κορυφώθηκε σήμερα Σάββατο ο εορτασμός του Πολιούχου Ληξουρίου, του Αγίου Χαράλαμπου. Παρά την βροχή η Λιτανεία πραγματοποιηθηκε με προπομπό την Φιλαρμονική Σχολή Ληξουρίου και πλήθος πιστών. Η Ακολουθία ξεκίνησε από τον Ναό του Αγίου Χαραλάμπου – Μνημειο Πεσόντων – σπίτι του Παπά Μπασιά και επιστροφή στον Ναό από το δρομάκι επί της Πλατείας Ηλ. Μηνιάτη.

Πηγή: www.inkefalonia.gr, www.lixouri.gr

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ