Πέμπτη 2 Μαΐου 2024 | 0:57

Τιμητική διάκριση για τον Ηγούμενο της Ι. Μ. Τροοδίτισσας

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Με το χρυσό παράσημο του Αποστόλου Βαρνάβα, ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Χρυσόστομος τίμησε τον Πανοσιολογιώτατο Καθηγούμενο της Ιεράς Μονής Τροοδιτίσσης Αρχιμανδρίτη Αθανάσιο, κατόπιν απόφασης της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Κύπρου.

Η απονομή της τιμητικής διάκρισης έγινε στο πλαίσιο των εορτασμών της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στην πανηγυρίζουσα ιστορική Ιερά Μονή Παναγίας της Τροοδίτισσας.

Την παραμονή της εορτής τελέσθηκε ο πανηγυρικός Εσπερινός χοροστατούντος του Πανιερωτάτου Μητροπολίτη Λεμεσού κ. Αθανασίου, συγχοροστατούντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Καρπασίας κ. Χριστοφόρου στην παρουσία πλήθους πιστών, οι οποίοι συνέρρευσαν στην Χάρη της Παναγίας.

Την ημέρα της εορτής προέστη της πανηγύρεως και τέλεσε την θεία Λειτουργία ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Κύπρου κ.κ. Χρυσόστομος Β΄. Συλλειτούργησαν οι Πανιερώτατοι Μητροπολίτες Πάφου Γεώργιος και Λεμεσού Αθανάσιος και ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Καρπασίας Χριστοφόρος.

Μετά το πέρας της ευχαριστιακής συνάξεως, ο Μακαριώτατος, τίμησε τον Καθηγούμενο της μονής για την άοκνη, πολύχρονη και υψηλή προσφορά του στον Μοναχισμό και την Εκκλησία γενικότερα.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ