Κυριακή 11 Ιουνίου 2023 | 4:27

ΕΞΕΦΡΑΣΕ ΤΑ ΣΥΛΛΥΠΗΤΗΡΙΑ ΤΟΥ ΣΤΟΝ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΠΑΦΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟ

Αντιοχείας: “Ο μακαριστός Χρυσόστομος αγωνίστηκε σθεναρώς για μια ζωντανή και μαχόμενη εκκλησία”

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

18,991ΥποστηρικτέςΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

Συλλυπητήριο μήνυμα προς τον μητροπολίτη Πάφου Γεώργιο τοποτηρητή της Αρχιεπισκοπής Κύπρου απέστειλε ο Πατριάρχης Αντιοχείας Ιωάννης με αφορμή την κοίμηση του Αρχιεπισκόπου Χρυσοστόμου.

Επί τη εις Κύριον εκδημία του πολιού Αρχιεπισκόπου Νέας Ιουστιανιανής και πάσης Κύπρου κυρού Χρυσοστόμου Β΄, αδελφού και συλλειτουργού ημών γενομένου εκφράζουμε την βαθύτατη θλίψη και οδύνη του παλαιφάτου Πατριαρχείου Αντιοχείας και της Ημετέρας Μετριότητος προσωπικώς, προς τους αδελφούς αγίους Αρχιερείς, τον ιερό κλήρο και το ευσεβές πλήρωμα της Αγιωτάτης Εκκλησίας της Κύπρου.

Ο Μακαριστός κυρός Χρυσόστομος ήταν εκκλησιαστικός άνδρας μεγάλου βεληνεκούς. Μεστός θεολογικής παιδείας, διοικητικής ευθυκρισίας και ποιμαντικής ευαισθησίας, προσέφερε ανελλιπώς στην Εκκλησία και τον λαό της Κύπρου. Αγωνίστηκε σθεναρώς για μια ζωντανή και μαχόμενη Εκκλησία η οποία θα ήταν πάντα κοντά στο ποίμνιό της και στην κοινωνία ευρύτερα.

Ως Ιεράρχης και Προκαθήμενος συνεργάστηκε με τις άλλες Ορθόδοξες Εκκλησίες πολλές από τις οποίες τις υποστήριζε με το φιλάδελφο και θυσιαστικό πνεύμα και τη σύνεση που τον διέκρινε. Η δε γενναία στάση του απέναντι στο καταλυτικό γεγονός της ασθενείας και του θανάτου μας συγκλόνισε, στέλνοντας στα πέρατα της γης το χριστιανικό μήνυμα της πίστεως, της επλίδος, της ειρήνης και της καταλλαγής.

Είχαμε την προσωπική ευλογία και τιμή να συνδεθούμε μετά του σεβαστού Αρχιεπισκόπου από ετών. Ο ετάζων καρδίας και νεφρούς Κύριος μας χάρισε προσφάτως την ευκαιρία να εκφράσουμε εκ του σύνεγγυς τα γνήσια και ειλικρινή αισθήματα αγάπης και τιμής και ευγνωμοσύνης της Ημετέρας Μετριότητος προς τον λίαν αγαπητό αδελφό μας Χρυσόστομο κατά την πρόσφατη επίσκεψή μας στην αγιοτόκο Κύπρο.

Τώρα τον προπέμπουμε στην αιωνιότητα, ευχόμενοι διακαώς, ο Θεός των πνευμάτων και πάσης σαρκός να αναπαύσει την ψυχή του εν χώρα ζώντων και να του χαρίζει την δωρεά της ατελευτήτου μακαριότητος εν τη ημέρα της κρίσεως. Αιωνία η μνήμη.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ