Παρασκευή 26 Απριλίου 2024 | 4:08

Με τρεις αρχιερείς η λιτανεία στην Αγία Μαρίνα Εκάλης

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Με κάθε επισημότητα ολοκληρώθηκαν οι εορτασμοί για τη μνήμη της Αγίας ενδόξου μεγαλομάρτυρος και θαυματουργού Μαρίνης στον ομώνυμο Ναό της Εκάλης.

Απόψε απόγευμα τελέστηκε ο μεθέορτος εσπερινός χοροστατούντος του Αρχιεπισκόπου Μιχαλουπόλεως & Κασσοβίας κ. Γεωργίου, και συμπροσευχομένων των Μητροπολιτών Μηθύμνης κ. Χρυσοστόμου και Κηφισίας κ.ν Κυρίλλου,ενώ συμμετείχε πλειάδα ιερέων της Μητροπόλεως Κηφισίας και όμορων Μητροπόλεων.

Ακολούθησε η πάνδημη και μεγαλοπρεπής λιτάνευση της ιεράς εικόνας και των ιερών λειψάνων της Αγίας Μαρίνης, με την παρουσία του Προέδρου της ΚΕΔΕ Γιώργου Πατούλη, του Δημάρχου Κηφισιάς Γιώργου Θωμάκου, του Βουλευτή Γιώργου Κουμουτσακου υπό τους ήχους της Φιλαρμονικής του Δήμου Κηφισιάς.

Την εορτή έκλεισε με τις δέουσες ευχαριστίες προς όλους τους συντελεστές της πανηγύρεως εκ μέρους των ιερέων και του εκκλησιαστικού συμβουλίου ο Πρόεδρός του π. Νικόλαος Μωραΐτης.

Ιδιαίτερες ήταν οι ευχαριστίες προς τους αρχιερείς, τον Μητροπολίτη Μηθύμνης κ. Χρυσόστομο, ο οποίος είναι πολύ αγαπητός στην Αγία Μαρίνα Εκάλης, καθώς υπηρέτησε ως εφημέριος του ναού επί 15 συναπτά έτη, καθώς και στον Αρχιεπίσκοπο Μιχαλουπόλεως κ. Γεώργιο από την Εκκλησία της Τσεχίας & Σλοβακίας, που είναι ελληνομαθής και φιλελληνας.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ