Κυριακή 28 Απριλίου 2024 | 11:29

Η πανήγυρη του μητροπολιτικού ναού της Λήμνου

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

ORTHODOXIA.INFO | Σπύρος Παπαγεωργίου Με μεγαλοπρέπεια πραγματοποιήθηκε ο εορτασμός του Αγίου Πνεύματος στη Λήμνο, όπου εορτάζει ο Μητροπολιτικός Ναός Αγίας Τριάδας Μύρινας.

Στις ιερές ακολουθίες προεξηρχε ο οικείος μητροπολίτης κ. Ιερόθεος. Συμμετείχε πλειάδα ιερέων από το νησί, ενω παρέστη από την αρχιεπισκοπή Αθηνών ο αρχιμανδρίτης Χρυσόστομος Χρυσοπουλος ο οποίος κήρυξε στον εσπερινό αναφερόμενος  μεταξύ άλλων στίς ιδιότητες που έχει η φωτιά, να φωτίζει να ζεσταίνει και να καίει. “Αυτό ειναι το Αγιο Πνεύμα στην ζωή της Εκκλησίας και στη βιωτή των χριστιανών” τόνισε χαρακτηριστικά.

Την κυριωνυμη ημέρα της πανηγύρεως, ο μητροπολίτης Λήμνου στο κήρυγμά του αναφέρθηκε στην φράση του δοξαστικου “Ελθε και σκηνωσον εν ημίν και καθαρισον ημας”.

Με αυτά τα λόγια προέτρεψε τους πιστούς να προσευχηθούν, προκειμένου το Άγιο Πνεύμα να γίνει ο τελικός ρυθμιστής της επί της γης περιπέτειας του ανθρώπου και ο παράκλητος (παρηγορητής) της ζωής του κόσμου.

Μετά την θεία λειτουργία ο κ. Ιεροθεος χειροθέτησε σε αναγνώστη τον μαθητή της Β’ Λυκείου, υποψήφιο κληρικό και γνώστη δύο ξένων γλωσσών.

Τέλος επαίνεσε τον πρωτοσύγκελλο αρχιμανδρίτη Γεράσιμο Πετρολέκκα για την άρτια οργάνωση της πανηγύρεως.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ