Κυριακή 26 Μαΐου 2024 | 12:06

ΑΡΧΙΕΡΑΤΙΚΟ ΣΥΛΛΕΙΤΟΥΡΓΟ ΣΤΟ ΚΑΘΟΛΙΚΟ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΟΝΗΣ ΚΟΙΜΗΣΕΩΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ ΑΓΑΘΩΝΟΣ

Μάνης: Να έχουμε προτεραιότητα στα πνευματικά και εμπιστοσύνη στην πρόνοια του θεού

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Αρχιερατικό συλλείτουργο τελέστηκε σήμερα το πρωί στο καθολικό της ιεράς μονής Κοιμήσεως της Θεοτόκου Αγάθωνος προεξάρχοντος του Μητροπολίτη Μάνης κ. Χρυσοστόμου και συλλειτουργούντων των Μητροπολιτών Λήμνου κ. Ιεροθέου και Φθιώτιδος κ. Συμεών.

Στο κήρυγμά του ο Μητροπολίτης Μάνης χαρακτηριστικά αναφέρθηκε στη σημερινή ευαγγελική περικοπή επισημαίνοντας πως, “είναι ένα τμήμα από την επί όρους ομιλία του Χριστού. Ομιλεί για τις βιοτικές μέριμνες και πως ο άνθρωπος δεν πρέπει να προσκολλάται σε αυτές και να αφήνει μακριά χωρίς φροντίδα την πνευματική του ζωή. Πολλές φορές η μέριμνα για την απόκτηση υλικών αγαθών φθάνει σε μία αμετρία, σε υποδούλωση κι αιχμαλωσία στην ύλη. Είναι η παθολογική μέριμνα των βιοτικών και των φθαρτών και των προσκαίρων”.

Όπως τόνισε μάλιστα, “μην έχουμε ανήσυχη νευρική αγωνία και ταραχή και μανία για τα υλικά. Το πρώτιστο αγαθό είναι η βασιλεία του Θεού. Πως να εισέλθουμε στον κήπο της Εδέμ, πως να σώσουμε την ψυχή μας, πως να καταστούμε πολίτες της  Βασιλείας του Θεού. Αυτό δε σημαίνει ραθυμία, αδιαφορία, απαισιοδοξία στη ζωή, ότι δεν θα εργαζόμεθα. Αλλά δεν θα έχουμε πλεονεξία, έλλειψη εμπιστοσύνης στο Θεό, εξάρτηση από τη ματαιότητα του κόσμου τούτου. Δεν είναι στη ζωή μας μονάχα ότι βλέπουμε. Υπάρχει και ένας άλλος κόσμος που δεν βλέπουμε. Ο κόσμος της ψυχής μας. Ο άνθρωπος δεν είναι ότι τρώγει. Υπάρχει και η ψυχή. Προτεραιότητα λοιπόν στα πνευματικά και εμπιστοσύνη στην Πρόνοια του Θεού”, κατέληξε ο ιεραρχης.

Προ της απολύσεως ο μητροπολίτης Φθιώτιδος κ. Συμεών ευχαρίστησε τους αρχιερείς και ακολούθησε αρχιερατικό μνημόσυνο υπέρ αναπαύσεως των δύο εμβληματικών καθηγουμένων της μονής μακαριστού αρχιμανδρίτη π. Γερμανού Δημάκου του (Παπα-ανυπόμονου), καθώς και του μακαριστού καθηγουμένου αρχιμανδρίτη π. Δαμασκηνού Ζαχαράκη.

Ι.Μ. Φθιώτιδος / Δημήτριος Ανάγνου

Οι αρχιερείς ακολούθως μετέβησαν στο κοιμητήριο της μονής, όπου τέλεσαν αρχιερατικό τρισάγιο επί των τάφων των δύο μακαριστών καθηγουμένων. Να σημειωθεί τέλος ότι σήμερα στις 15:30 το μεσημέρι την ιερά μονή θα επισκεφθεί ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ