Παρασκευή 26 Απριλίου 2024 | 19:45

ΜΕ ΤΗΝ ΛΙΤΑΝΕΥΣΗ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΜΥΡΤΙΔΙΩΤΙΣΣΑΣ ΚΟΡΥΦΩΘΗΚΑΝ ΟΙ ΕΟΡΤΑΣΜΟΙ ΣΤΗΝ ΠΥΛΟ

Μεσσηνίας: “Η Παναγία θα σταθεί Υπέρμαχος Στρατηγός σε κάθε αρρωστημένη εθνικιστική διάθεση της γείτονος χώρας”

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Με την πάνδημη λιτάνευση της ιεράς εικόνας κορυφώθηκε σήμερα το πρωί ο πανηγυρικός εορτασμός της Παναγίας της Μυρτιδιώτισσας στην πόλη της Πύλου.

ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ ΣΤΟ ORTHODOXIA INFOTO ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΕΔΩ

Προηγήθηκε αρχιερατικό συλλείτουργο στο οποίο προεξήρχε ο μητροπολίτης Λήμνου κ. Ιερόθεος και συνιερούργησαν ο Αρχιγραμματέας της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, επίσκοπος Ωρεών κ. Φιλόθεος και ο οικείος μητροπολίτης Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομος.

Κατά τη θεία λειτουργία τον θείο λόγο κήρυξε ο επίσκοπος Ωρεών κ. Φιλόθεος, αναφερόμενος στο πρόσωπο της Υπεραγίας Θεοτόκου. Εν συνεχεία έλαβε χώρα η μεγαλοπρεπής λιτάνευση της εικόνας, με τη συνοδεία κλήρου, αρχόντων και λαού και με την τιμητική παρουσία των φιλαρμονικών του Λιμενικού Σώματος και του Δήμου Πύλου – Νέστορος.

Μετά το πέρας της λιτάνευσης, ο μητροπολίτης Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομος ευχαρίστησε για την παρουσία τους, τόσο τον προερχόμενο από την ακριτική Λήμνο κ. Ιερόθεο, όσο και τον θεοφιλέστατο αρχιγραμματέα, αναφερόμενος ξεχωριστά προς τον καθένα. Υπόμνησε δε πως η Παναγία ήταν, είναι και θα είναι αρωγός και προστάτης του γένους μας ενώ τόνισε πως “Η Υπεραγία Θεοτόκος είναι αυτή που στέκεται ως Υπέρμαχος Στρατηγός απέναντι σε κάθε αρρωστημένη εθνικιστική διάθεση της γείτονος χώρας”.

ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ ΣΤΟ ORTHODOXIA INFOTO ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΕΔΩ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ