Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου 2024 | 21:30

ΤΟ ΠΡΩΤΕΥΟΝ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΝ ΘΑ ΒΑΦΤΙΖΟΥΜΕ Η ΟΧΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΩΝ ΟΜΟΦΥΛΟΦΙΛΩΝ

Μεσσηνίας: “Το νομοσχέδιο δημιούργησε διχασμό στην κοινωνία και στις σχέσεις μεταξύ των ανθρώπων” (Βίντεο)

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Το πρωτεύον αυτή τη στιγμή δεν είναι αν θα βαφτίζουμε ή όχι τα παιδιά των ομοφυλοφίλων ζευγαριών. Το πρωτεύων είναι αυτή τη στιγμή ότι προβάλλεται ένα διαφορετικό μοντέλο οικογένειας μέσα στην κοινωνία το οποίο θα δημιουργήσει προβλήματα και στους ανθρώπους και στα παιδιά”, ανέφερε χαρακτηριστικά ο μητροπολίτης Μεσσηνίας Χρυσόστομος μιλώντας σήμερα το πρωί στο action24 με αφορμή τη θεσμοθέτηση του γάμου και της τεκνοθεσίας από ομόφυλα ζευγάρια.

Όπως τόνισε ο ιεράρχης, “δεν είναι ούτε εχθρική η στάση μας απέναντι σε αυτό το γεγονός, ούτε αντιπολιτευτική απέναντι στην κυβέρνηση, ούτε διεκδικητική, ούτε εκδικητική. Είναι μία στάση την οποία καθορίζει και εκφράζει η εκκλησία ελεύθερα χωρίς να σημαίνει ότι βάζει στο περιθώριο των καθένα, ο οποίος έχει τις δικές του επιλογές”, επεσήμανε.

Πρόσθεσε δε, “το νομοσχέδιο αυτό δημιούργησε διχασμό στην κοινωνία, μέσα στα κόμματα τα πολιτικά αλλά και μεταξύ των ανθρώπων σαν σχέσεις. Αυτόν τον διχασμό δεν τον δημιουργήσαμε όμως εμείς ως εκκλησία αλλά τον δημιούργησαν αυτοί που εισηγήθηκαν ένα τέτοιο νομοσχέδιο”, υπογράμμισε ο μητροπολίτης Χρυσόστομος.

Παρακολοθήστε τα όσα ανέφερε ο ιεράρχης στο βίντεο που ακολουθεί

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ