Σάββατο 27 Απριλίου 2024 | 14:26

ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΝΟΝΟΙ ΤΑ ΟΜΟΦΥΛΟΦΙΛΑ ΖΕΥΓΑΡΙΑ ΞΕΚΑΘΑΡΙΣΕ Ο ΙΕΡΑΡΧΗΣ

Μεσσηνίας: “Ο κάθε μητροπολίτης στην επαρχία του έχει το δικαίωμα να διαχειριστεί τις σχέσεις του με τους πολιτικούς”

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Στο ζήτημα της δυνατότητας συμμετοχής ομοφυλόφιλων ζευγαριών στο μυστήριο της Βάπτισης αναφέρθηκε ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας Χρυσόστομος μιλώντας σήμερα το πρωί στο action24

Ο ιεράρχης ξεκαθάρισε ότι τα ζευγάρια, ομόφυλα και ετερόφυλα που έχουν τελέσει μόνο πολιτικό γάμο και άρα δεν διαθέτουν πιστοποιητικό θρησκευτικού γάμου, δεν μπορούν να συμμετάσχουν στο Μυστήριο της Βάπτισης, ως ανάδοχοι.

Για το εάν η στάση της Εκκλησίας πρέπει να είναι τόσο αυστηρή επεσήμανε πως, «μπορεί να γίνουν και αυστηρότερα για την Εκκλησία της Ελλάδος αλλά δεν είμαι εγώ αυτός που θα το αποφασίσει. Θα το αποφασίσει η Σύνοδος της Ιεραρχίας. Θα συζητήσουμε, θα κατατεθούν οι εισηγήσεις των επιτροπών και θα αποφασίσουμε τι θα ακολουθήσουμε».

Ο κ. Χρυσόστομος σχολίασε την απόφαση του Μητροπολίτη Πειραιώς Σεραφείμ να θέσει εκτός Εκκλησίας τους βουλευτές που ψήφισαν την κυβερνητική παρέμβαση για τα ομόφυλα ζευγάρια. «Ο κάθε ένας Μητροπολίτης στην επαρχία του έχει το δικαίωμα να διαχειριστεί τις σχέσεις του με τους πολιτικούς άρχοντες», σημείωσε ο κ. Χρυσόστομος.

Στο ερώτημα αν ο ίδιος θα κάνει δεκτούς στην Εκκλησία βουλευτές που ψήφισαν «ναι» στον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας ανέφερε ότι δεν αντιμετωπίζει τέτοιες «δυσκολίες».

Σχολιάζοντας τα όσα ακούγονται τις τελευταίες ημέρες για διάφορες παλαιοχριστιανικές οργανώσεις, υπογράμμισε πως, «η υπόθεση είναι προβληματική και η επίφαση που έχουν δώσει πως είναι μια παλαιοχριστιανική αίρεση ή οργάνωση δεν απηχεί σε καμία πραγματικότητα. Δεν υπάρχει παλαιοχριστιανική οργάνωση, δεν υπάρχει νόμιμη τουλάχιστον θρησκευτική οργάνωση με τέτοια ονομασία καταγεγραμμένη στο νόμιμο μητρώο του υπουργείου Παιδείας περί νόμιμων οργανώσεων και θρησκευτικών ομάδων και κοινοτήτων. Άρα οι κύριοι αυτοί λένε ότι θέλουν», κατέληξε.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ