Παρασκευή 26 Απριλίου 2024 | 16:18

Η μνήμη του αγίου παιδομάρτυρα Γαβριήλ στην Ηλιούπολη

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Στις 20 Απριλίου τιμάται η μνήμη του παιδομάρτυρα Γαβριήλ από το Σβιέρκι της Πολωνίας.

Η εκκλησιαστική κοινότητα της αγίας Μαρίνης Ηλιουπόλεως, τιμά ετήσια τον μεγάλο αυτό μάρτυρα της πίστεως και το αυτό έκανε και φέτος 2020, παρά τους περιορισμούς λόγω της ούτω καλούμενης πανδημίας εκ του κορωναϊού.

Την παραμονή της εορτής αφού τελέστηκε ο εσπερινός της αγάπης στον οποίο ψάλθηκαν και υμνολογήματα για τον άγιο Γαβριήλ, ακολούθησε δίωρη λιτανεία.

Αυτή έγινε στο απομακρυσμένο από το ναό ακρότατο τμήμα της ενορίας, όπου ο πρόεδρος του εκκλησιαστικού συμβουλίου αρχιμανδρίτης Σεραφείμ Δημητρίου με την συνοδεία ιεροπαίδων πορεύτηκαν ψάλλοντας το Χριστός Ανέστη και άλλους αναστάσιμους και του αγίου ύμνους και μεταδίδοντας στους ενορίτες το Άγιο Φως και πνευματική και ηθική ενίσχτση για την ημέρα του Πάσχα.

Την κύρια ημέρα της εορτής, Δευτέρα της Διακαινησίμου τελέσθηκε η Θεία Λειτουργία από τον επίσκοπο Ρωγών Φιλόθεο, ο οποίος προεξήρχε της λιτανείας που έγινε εντός του ναού και της δεήσεως η οποία τελέστηκε προ του εικονίσματος του Αγίου.

Το απόγευμα μαζί με τον Εσπερινό για την Πορταΐτισσα και τους Αγίους Ραφαήλ Νικόλαο και Ειρήνη ψάλθηκε και η παράκληση στον άγιο παιδομάρτυρα Γαβριήλ. Η παράκληση, όπως και οι λοιπές ακολουθίες του αγίου, είναι υμνολογικό έργο της ηγουμένης της Μονής Αγίου Ιερόθεου Μεγάρων Ισιδώρας μοναχής.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ