Πέμπτη 25 Απριλίου 2024 | 4:18

ΧΟΡΟΣΤΑΤΗΣΕ ΣΤΟΝ ΙΕΡΟ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑΤΙΚΟ ΝΑΟ ΑΓΙΟΥ ΦΑΝΟΥΡΙΟΥ ΙΛΙΟΥ

Ρωγών: “Η πίστη του λαού μας ποτέ δεν υποστέλλεται αλλά πάντοτε είναι επίκαιρη και ζωντανή”

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

ORTHODOXIA.INFO | Αναστάσιος Βόπης Η πίστη του λαού μας ποτέ δεν υποστέλλεται αλλά πάντοτε είναι επίκαιρη και ζωντανή ήταν το μήνυμα που έστειλε το απόγευμα της Παρασκευής ο επίσκοπος Ρωγών Φιλόθεος.

ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ ΣΤΟ ORTHODOXIA INFOTO ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΕΔΩ

“Αυτό το αποδεικνύει η σημερινή μεγάλη προσέλευση των πιστών”, ανέφερε χαρακτηριστικά ο επίσκοπος Ρωγών από τον πανηγυρίζοντα ιερό προσκυνηματικό ναό του Αγίου Φανουρίου στο Ίλιον όπου χοροστάτησε κατά τον εόρτιο εσπερινό και πρόσθεσε πως “όσο περνάει ο καιρός η αγάπη αυτή των πιστών επαυξάνεται στο πρόσωπό του αφού είναι ο άγιος που εκπληρώνει πάρα πολλά τάματα”.

Παίρνοντας αφορμή από τον εορταζόμενο άγιο Φανούριο ανέφερε πως “είναι γνωστή η αγάπη του και η παρουσία του που έχει στον Χριστό αλλά και η μεγάλη του δύναμη να επιτελεί θαυμάσια και ιδιαίτερα στους πιστούς οι οποίοι τον επικαλούνται και μετά τον ευγνωμονούν γιατί ανταποκρίθηκε στο αίτημά τους”, διευκρινίζοντας συγχρόνως πως “είναι ο άγιος που στους δύσκολους αυτούς καιρούς παρηγορεί και δίνει δύναμη σε όσους καταφεύγουν σε εκείνον”.

Αναφερόμενος στο θαυμαστό τρόπο που εξαπλώνεται η πίστη μας και η αγάπη μας στον νεοφανή άγιο σημείωσε πως, “βλέπουμε σήμερα πάρα πολλούς πιστούς οποιασδήποτε αντιλήψεως ή άλλης κοσμοθεωρίας να αγαπούν και να επικαλούνται τον Άγιο Φανούριο αφού εκεί βρίσκουν πραγματικά ανακούφιση και επιστήριξη”.

Θέλοντας να περιγράψει την μεγάλη ευλογία της φανουρόπιτας επεσήμανε πως “είναι αποτέλεσμα ενός τάματος, μιας εμπιστοσύνης και μιας πνευματικής επένδυσης ακόμη και υλικής αφού είμαστε άνθρωποι και όλα τα έχουμε ανάγκη πάντοτε όμως μέσα στα όρια τα επιτρεπτά”.

Κλείνοντας την ομιλία του ο θεοφιλέστατος επαίνεσε τον προϊστάμενο του ναού π. Νικόλαο Βλαβιανό για την άρτια διεξαγωγή της πανηγύρεως, ενώ ο ίδιος με τη σειρά του ευχαρίστησε θερμά τον κ. Φιλόθεο για τη λαμπρή του χοροστασία. Να σημειωθεί ωστόσο ότι αύριο το πρωί θα τελεστεί πανηγυρική θεία λειτουργία στην οποία θα ιερουργήσει ο μητροπολίτης Ιλίου κ. Αθηναγόρας.

ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ ΣΤΟ ORTHODOXIA INFOTO ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΕΔΩ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ