Κυριακή 28 Απριλίου 2024 | 7:47

ΚΖ΄ ΔΗΜΗΤΡΙΑ: Αφιέρωμα στον Σκιαθίτη Αλέξανδρο Μωραϊτίδη

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Στον συγγραφέα Αλέξανδρο Μωραϊτίδη, ήταν αφιερωμένη η χθεσινή εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στον Μητροπολιτικό ναό Αγίου Δημητρίου Χαλκίδος.

Για τον μεγάλο Σκιαθίτη συγγραφέα μίλησε ο φιλόλογος Νικόλαος Τριανταφυλλόπουλος κάνοντας αναφορά στη φυσιογνωμία του Αλεξάνδρου Μωραϊτίδη, όπως αυτή αναδεικνύεται μέσα από τα έργα του, τον φιλάγιο βίο του και την διπλή αγάπη του για τη Σκιάθο, από την οποία ξεκίνησε και στην οποία ολοκλήρωσε τη ζωή του, και για την Εκκλησία, της οποίας ήταν πιστό και γνήσιο τέκνο.

Στη συνέχεια, χορός ιεροψαλτών, με χοράρχη τον πρωτοψάλτη του Προσκυνηματικού Ι. Ν. Παναγίας Φανερωμένης Ν. Αρτάκης και καθηγητή της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Ι. Μητροπόλεως, κ. Άγγελο Μαντά, απέδωσε αντιπροσωπευτικούς ύμνους από ακολουθίες Αγίων που συνέθεσε ο Μωραϊτίδης.

Την εκδήλωση έκλεισε ο ο μητροπολίτης Χαλκίδος Χρυσόστομος ευχαριστώντας και συγχαίροντας τους συντελεστές της και κάνοντας εμφαντική αναφορά στην μακαρία μνήμη του Αλεξάνδρου Μωραϊτίδη.

Τόνισε ότι, με την ευκαιρία της συμπληρώσεως 90 ετών από την εκδημία του Αλεξάνδρου Μωραϊτίδη (25 Οκτωβρίου 1929), η Ι. Μητρόπολις Χαλκίδος αφιέρωσε τις φετινές εορταστικές εκδηλώσεις του Μητροπολιτικού Ι. Ναού στη μνήμη του, κομίζοντας την ιερά εικόνα της Παναγίας Ελεούσας «του Μωραϊτίδη», από τη Σκιάθο στη Χαλκίδα.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ