Σάββατο 27 Απριλίου 2024 | 14:13

Επίσκεψη συμμετεχόντων στο πρόγραμμα «Οικουμενικός Ελληνισμός» στην Μητρόπολη Χαλκίδος

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Το Σάββατο ο Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος υποδέχθηκε νέους επιστήμονες που προέρχονται από διάφορες χώρες του κόσμου και συμμετέχουν στο πρόγραμμα «Οικουμενικός Ελληνισμός» της Αποστολικής Διακονίας της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Τριάντα έξι Κληρικοί, Καθηγητές και φοιτητές, οι οποίοι βρίσκονται στη χώρα μας με σκοπό να μάθουν την Ελληνική γλώσσα και να γνωρίσουν από κοντά τον Ελληνορθόδοξο πολιτισμό, συνοδευόμενοι από τον Μητροπολίτη Κρήνης κ. Κύριλλο και τον υπεύθυνο Καθηγητή του προγράμματος κ. Χρήστο Παλασκώνη, είχαν την ευκαιρία αρχικά να επισκεφθούν την Ιερά Μονή Κοιμήσεως Θεοτόκου Μακρυμάλλη Ψαχνών, όπου τους καλωσόρισε ο Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως Χαλκίδος Αρχιμανδρίτης Νικόδημο Ευσταθίου, ενώ στη συνέχεια ο Καθηγούμενος της Μονής Αρχιμανδρίτης Ιάκωβος Μπαλωμένος τους ξενάγησε στο χώρο, στα ιερά σεβάσματα της Μονής, την Θαυματουργό εικόνα της Υπεραγίας Θεοτόκου Μακρυμάλλη και την τιμία κάρα του Αγίου Παρθενίου. Κατόπιν, έφθασε και καλωσόρισε τους εκδρομείς ο Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος.

Έπειτα, όλοι κατευθύνθηκαν στο Νέο Προκόπι και στο Προσκύνημα του Οσίου Ιωάννου του Ρώσσου, όπου ο Σεβασμιώτατος ανέπτυξε σύντομη ομιλία με αναφορά στο βίο του Οσίου Ιωάννου, στις ιστορικές περιπέτειες του ιερού και αφθάρτου σκηνώματός του, κατά την ανταλλαγή των πληθυσμών μετά την συνθήκη της Λωζάνης και στο επιτελούμενο έργο του Ευαγούς Ιδρύματος και του Ιερού Προσκυνήματος του Οσίου Ιωάννου του Ρώσσου.

Αμέσως μετά, ο Πρωτοσύγκελλος π. Νικόδημος ξενάγησε την ομάδα των επισκεπτών στο παρακείμενο Μουσείο Μικρασιατικού Πολιτισμού, ενώ ο κ. Χρυσόστομος τους διένειμε αναμνηστικές ευλογίες.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ