Παρασκευή 31 Μαΐου 2024 | 0:48

ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗΣ - ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑΤΟΣ ΣΤΟ ΠΡΟΚΟΠΙ

Με τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Παιδείας συναντήθηκε ο Μητροπολίτης Χαλκίδος Χρυσόστομος

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Με τον Γενικό Γραμματέα Πρωτοβάθμιας, Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και Ειδικής Αγωγής του Υπουργείου Παιδείας κ. Αλέξανδρο Κόπτση την Πέμπτη συναντήθηκε ο Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος στην ιερά μητρόπολη.

Οι δύο άνδρες στη μεταξύ τους συζήτηση άγγιξαν θέματα κοινού ενδιαφέροντος και αντάλλαξαν γνώμες σχετικά με αυτά. Τέλος, ο κ. Κόπτσης ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο για την αποδοχή της επιθυμίας του και για την πραγματοποίηση της συναντήσεως.

Με τη σειρά του, κ. Χρυσόστομος ανταποδίδοντας την τιμή της επισκέψεως προσέφερε μια εικόνα της Παναγίας και τον ευχαρίστησε για την επίσκεψή του.

Την ίδια στιγμή ο Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος και ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας κ. Φάνης Σπανός συνυπέγραψαν προγραμματική σύμβαση για τη χρηματοδότηση και υλοποίηση της πράξης, «αποπεράτωση έργου ανάπλασης περιβάλλοντος χώρου Προσκυνηματικού Ιερού Ναού Οσίου Ιωάννου του Ρώσσου» προϋπολογισμού 440.000 ευρώ.

Η υπογραφή της προγραμματικής πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη, στο Μουσείο Μικρασιατικού Πολιτισμού Προκοπίου. Φυσικό αντικείμενο του έργου είναι η ανάπλαση του περιβάλλοντα χώρου του Προσκυνηματικού Ναού, επιφανείας 6 στρεμμάτων, που αποτελεί τον βασικό κοινόχρηστο χώρο και χωρίζει το Προκόπι σε δύο σχεδόν ίσα τμήματα.

Το έργο θα χρηματοδοτηθεί από το πρόγραμμα CLLD/LEADER και περιλαμβάνει πλήρη ανακατασκευή των εξωτερικών επιφανειών (δαπέδων) πέριξ του ναού, διαμόρφωση προσβάσεων και κυκλοφορίας για ΑμεΑ με τις σύγχρονες απαιτήσεις που καθορίζονται από τη Μελέτη Προσβασιμότητας, προμήθεια και εγκατάσταση φωτισμού ανάδειξης για το χώρο του ναού, αποπεράτωση των δαπέδων της προσκυνηματικής πορείας και λοιπών βατών επιφανειών περιβάλλοντος χώρου, προμήθεια και εγκατάσταση φωτισμού περιβάλλοντος χώρου, προμήθεια και τοποθέτηση του απαραίτητου αστικού εξοπλισμού και σήμανσης σύμφωνα με την μελέτη και τα συμβατικά τεύχη αυτού.

Ο Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος τόνισε ότι, “με το έργο αυτό ολοκληρώνεται η μελέτη διαμόρφωσης του ημιτελούς πάρκου του Ιερού Προσκυνήματος, το οποίον θα αποτελέσει στολίδι του Νέου Προκοπίου και χώρο αναψυχής των προσκυνητών του Οσίου Ιωάννου του και εξέφρασε τις θερμότατες ευχαριστίες του προς τον Περιφερειάρχη κ. Φάνη Σπανό, τον Αντιπεριφερειάρχη κ. Γεώργιο Κελαϊδίτη, και τον συντοπίτη του, Πρόεδρο της Αναπτυξιακής κ. Ευάγγελο Κούκουζα, τον Δήμαρχο Μαντουδίου-Λίμνης-Αγίας Άννης κ. Γεώργιο Τσαπουρνιώτη, καθώς επίσης και σε όλους τους παράγοντες και υπευθύνους των Τεχνικών Υπηρεσιών της Περιφέρειας και της Αναπτυξιακής για την πολύτιμη συμβολή τους”.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ