Κυριακή 28 Απριλίου 2024 | 17:36

Ιερώνυμος: «Το καθήκον του Πνευματικού να μεταφέρει τον λόγο του Χριστού»

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

«Ένα είναι το καθήκον του Πνευματικού. Να μεταφέρει τον λόγο του Χριστού» μ’ αυτά τα λόγια ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος, χειροθέτησε σε πνευματικό και οικονόμο τον εφημέριο του ναού της Αγίας Ειρήνης Αιόλου .

Λιγο πριν τέλεσε την Θεία Λειτουργία στον περικαλή ναό της Αθήνας όπου είναι ο παλαιότερος μεσαιωνικός ναός και η πρώτη καθέδρα της Αρχιεπισκοπής Αθηνών αφού κατά την περίοδο 1835 ήταν η Μητρόπολη της Αθήνας.

Ο κ. Ιερώνυμος έφθασε στην Αγία Ειρήνη συνοδευόμενος από τον ιεροκήρυκα του Μητροπολιτικού ναού Αθηνών Αρχιμανδρίτη Χρυσόστομο Κουλουριώτη και ηγούμενο της μονής Αγίας Παρασκευής Μαζίου της Μητροπόλεως Μεγάρων.

Ο π. Χρυσόστομος μίλησε για την σημερινή ευαγγελική περικοπή από τον ιστορικό άμβωνα της Αγίας Ειρήνης.

Λίγο πριν την απόλυση ο Αρχιεπίσκοπος χειροθέτησε τον εφημέριο π. Αρτέμιο Γιαννακό, πνευματικό τέκνο του προϊσταμένου π. Θωμά Χρυσικού. σε πνευματικό και οικονόμο .

Ο Προκαθήμενος της Εκκλησίας της Ελλάδος μετέφερε την αγάπη του λέγοντας του πως η διακονία του πνευματικού είναι να διδάσκει ποιος είναι ο Χριστός.

«Ούτε αυξάνει ούτε μειώνει την διδασκαλία του Κυρίου ο πνευματικός» πρόσθεσε ο Αρχιεπίσκοπος ευχόμενος να έχει μια καλή πνευματική πορεία στον ναό που τόσα χρόνια υπηρετεί.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ