Τρίτη 28 Μαΐου 2024 | 20:26

ΟΜΑΔΑ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΘΕΟΛΟΓΙΑΣ ΞΕΝΑΓΗΘΗΚΕ ΣΤΟ ΣΥΝΟΔΙΚΟ ΜΕΓΑΡΟ

Γνωριμία της Ι. Συνόδου με τους αυριανούς θεολόγους

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά τον τρόπο λειτουργίας των κεντρικών υπηρεσιών της Εκκλησίας της Ελλάδος είχαν φοιτητές Θεολογίας του ΕΚΠΑ που επισκέφθηκαν το συνοδικό μέγαρο της Μονής Πετράκη στο πλαίσιο του μαθήματος «Πηγές Κανονικού Δικαίου» συνοδευόμενοι από την αναπληρώτρια καθηγήτρια του τμήματος Κοινωνικής Θεολογίας και μέλους της Συνοδικής Επιτροπής Μοναχικού Βίου κα. Έλενα Γιαννακοπούλου.

Οι υποψήφιοι νέοι θεολόγοι είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν με τον ίδιο τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο ο οποίος τους υποδέχθηκε στην μεγάλη αίθουσα συνεδριάσεων της Ι.Σ. της Ιεραρχίας συνοδευόμενος από αρχιερείς μέλη της ΔΙΣ η οποία συνεδρίαζε εκείνη τη στιγμή.

Σημαντική ήταν και η επίσκεψη των φοιτητών στην βιβλιοθήκη της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, ο διευθυντής της οποίας κ. Μανώλης Μελινός τους ενημέρωσε σχετικά και τους δώρισε τεύχος με τις τροποποιήσεις του Καταστατικού Χάρτη της Εκκλησίας (Ν 590/1977). Η επίσκεψη ολοκληρώθηκε με ενημέρωση επί θεμάτων κανονικού δικαίου και εκκλησιαστικής Δικαιοσύνης από τον αρχιμανδρίτη Σεβαστιανό Σωμαράκη, γραμματεα των συνοδικών δικαστηρίων.

Η ομάδα των φοιτητών θεολογίας έφυγε από την Ιερά Σύνοδο με την προτροπή του Αρχιεπισκόπου να συνεχίσουν με ζήλο τον δρόμο της κατάρτισης αλλά και την ευχή να φέρουν στην Εκκλησία πολλές διατριβές

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ