Παρασκευή 26 Απριλίου 2024 | 20:42

H Κυριακή μετά την Γέννηση του Χριστού στο Βανάτο της Ζακύνθου

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Πρωί της Κυριακής μετά την Γέννηση του Χριστού, 31η Δεκεμβρίου 2017, στον μεγαλοπρεπή και χρυσο-αγιογραμμένο Ναό της Παναγούλας εν Βανάτω της Ζακύνθου.

Της Ευχαριστιακής Συνάξεως της Αποδόσεως της εορτής των Χριστουγέννων και της τελευταίας ημέρας του έτους 2017 προέστη ο οικείος Μητροπολίτης Σεβ. Ζακύνθου κ. Διονύσιος Δ΄, συμπαραστατούμενος από τον Ζακύνθιο Αρχιμανδρίτη Αγαθάγγελο Κόκλα, Ιεροκήρυκα της Ι. Μητροπόλεως Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως, τον οικείο Εφημέριο π. Παναγιώτη Καποδίστρια και τον Πρωτοδιάκονο Ανδρόνικο Αγαλιανό. Σε τελεσθέν Μνημόσυνο κατέφθασε, εξάλλου, ο Εφημέριος του Πλάνου π. Νικόλαος Αβούρης.

Έψαλε, κατά το ζακύνθιο μουσικό ιδίωμα της ψαλτικής, η έγκριτη Χορωδία του Ναού, υπό τους καλούς Ιεροψάλτες κ.κ. Δημήτριο Κάνδηλα και Χρυσοβαλάντη Δρογγίτη.

Ο Μητροπολίτης ομίλησε εκ βαθέων προς το εκκλησίασμα περί του Νεοτεχθέντος Κυρίου ως του κατεξοχήν Πρόσφυγα και Ξένου, ο Οποίος επιποθεί να συναντήσει και θεώσει το ανθρώπινο γένος, το εν πολλοίς αποστατημένο ή αποπροσανατολισμένο.

Μετά το πέρας της θείας Λειτουργίας η Συντροφιά των Νέων της Ενορίας, οι οποίοι διακονούν στο Ιερό Βήμα, έψαλαν τα Κάλαντα της Πρωτοχρονιάς προς τον Μητροπολίτη, ο οποίος κατενθουσιάστηκε με τα παιδιά και τα επαίνεσε στοργικά.

Πηγή: Νυχθημερόν
[Φωτογραφίες: Ιωάννης Πορφύριος Καποδίστριας]

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ